Antena1.ro

incomemagazine.ro

Arta care face bani: Lucia Condrea, dantelareasa oualor moldovenesti

Exista artisti in Romania mai cunoscuti in strainatate decat in propria lor tara. Nu este o noutate. Dar exista artisti a caror faima a trecut granitele tarii si reusesc sa traiasca din ceea ce fac. Unul dintre ei este Lucia Condrea, o moldoveanca...

Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul și elimina toxinele

Sucul din iarba de grau este utilizat in principal ca o sursa concentrata de nutrienti. Acesta contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi, informeaza Ziua de Cluj..

jurnalul.ro

Horoscop zilnic, miercuri 3 septembrie 2014. Peştii, spontani, atrag popularitate

BerbecAstăzi te mobilizezi bine la serviciu cu scopul precis de a-ţi vedea materializându-se proiectele personale şi poţi obţine un avantaj în sfera afacerilor, ştiind cu cine ai de-a face şi cam la ce să...

Bucureşti 555, Saint-Marc Girardin, în Bucureştii caleştilor aflate la tot pasul

“Se merge numai cu trăsura: picioarele sunt de prisos”Parizian din născare şi purtând cu sine toate idealurile francezului pur-sânge, Saint-Marc Girardin s-a remarcat de tânăr ca scriitor, jurnalist şi om...

GoodFood


Retete

 
Porumbul, roşia, fasolea sunt toate legume originare de aici. În Chile, porumbul era ingredientul de bază pentru majoritatea reţetelor antice. Poporul Mapuche obişnuia să cultive zeci de hectare de porumb în fiecare an,...

Tezaur culinar chilian. Trei rețete din vremuri străvechi

Porumbul, roşia, fasolea sunt toate legume originare de aici. În Chile, porumbul era ingredientul de bază pentru majoritatea reţetelor antice. Poporul Mapuche obişnuia să cultive zeci de hectare de porumb în fiecare an,...

Românul nu prea ştie (ori a uitat) gustul cărnii de ied. Doar pe ici, pe colo mai întâlnim câte un gospodar care ştie să preţuiască bucatele pregătite din cărniţa dulce şi fragedă a acestui animăluţ zburdalnic...

Rețete de la cititori: Tocăniţă de ied ca pe valea Mureşului

Românul nu prea ştie (ori a uitat) gustul cărnii de ied. Doar pe ici, pe colo mai întâlnim câte un gospodar care ştie să preţuiască bucatele pregătite din cărniţa dulce şi fragedă a acestui animăluţ zburdalnic...

A fost folosit probabil pentru prima dată in Evul Mediu, pentru a "acoperi" mirosul greu al cărnurilor mai puţin proaspete. Astăzi insă este o dovadă de rafinament şi cultură culinară să ştii să dozezi verdeţurile şi...

”Clasicul buchet” de ierburi aromatice și o rețetă de „crap alsacian” după metoda lui Bacalbașa

A fost folosit probabil pentru prima dată in Evul Mediu, pentru a "acoperi" mirosul greu al cărnurilor mai puţin proaspete. Astăzi insă este o dovadă de rafinament şi cultură culinară să ştii să dozezi verdeţurile şi...

 O cheamă Elena Ivanov. E din Crişan, sat așezat, ca plaurul, în mijlocul DelteiDunării. Femeia din faţa mea îşi potriveşte cununa cu flori pe creştetul capului, după care mă îmbie să gust din rachiul de floare de...

Secrete culinare din Delta Dunării. Despre...

 O cheamă Elena Ivanov. E din Crişan, sat așezat, ca plaurul, în mijlocul DelteiDunării. Femeia din faţa mea îşi potriveşte cununa cu flori pe creştetul capului, după care mă îmbie să gust din rachiul de...

Padania, regiune din nordul Italiei situată pe valea râului Pad, a dat lumii cea mai populară specialitate de brânză cu denumire de origine controlată: "grana padano", numită aşa datorită texturii sale granulate....

Pizza-polenta, reconciliere între Nord și Sud

Padania, regiune din nordul Italiei situată pe valea râului Pad, a dat lumii cea mai populară specialitate de brânză cu denumire de origine controlată: "grana padano", numită aşa datorită texturii sale...

Nu te poţi stăpâni să nu exclami asta în vreme ce îl priveşti bucătărind la televizor sau îi răsfoieşti cărţile de bucate. Şi ceea ce îţi doreşti imediat este să treci dincolo de sticlă şi să...

Jamie Oliver - „one-man-show”! Vezi rețeta...

Nu te poţi stăpâni să nu exclami asta în vreme ce îl priveşti bucătărind la televizor sau îi răsfoieşti cărţile de bucate. Şi ceea ce îţi doreşti imediat este să treci dincolo de sticlă şi...

Probabil sunt puţini cei pe care, punându-i repede să asocieze cuvinte şi stări, gusturi şi vârste, nu ar pune semnul egal între copilărie şi amintirea unei prăjituri. La asta m-a făcut să mă gândesc şi...

4 rețete „de familie”: Cârnaţi de...

Probabil sunt puţini cei pe care, punându-i repede să asocieze cuvinte şi stări, gusturi şi vârste, nu ar pune semnul egal între copilărie şi amintirea unei prăjituri. La asta m-a făcut să mă gândesc...

Cumpără-i fără frunze, căci ele absorb umezeala din rădăcină şi morcovii devin astfel seci. Se pot folosi în diferite preparate - ciorbe, supe, pilaf, ghiveci de legume - prăjitură cu morcov etc. sau în salata de...

Vedeta bucătăriei! 5 rețete sănătoase cu...

Cumpără-i fără frunze, căci ele absorb umezeala din rădăcină şi morcovii devin astfel seci. Se pot folosi în diferite preparate - ciorbe, supe, pilaf, ghiveci de legume - prăjitură cu morcov etc. sau în salata de...

Chiar dacă este sezonul vacanţei, nu-ţi poţi refuza un meniu cu mâncăruri gustoase, care se prepară rapid. Avantajul reţetelor de vară este acela că poţi valorifica sumedenie de fructe şi legume poaspete de sezon şi poţi...

4 rețete răcoroase pentru zilele de vară

Chiar dacă este sezonul vacanţei, nu-ţi poţi refuza un meniu cu mâncăruri gustoase, care se prepară rapid. Avantajul reţetelor de vară este acela că poţi valorifica sumedenie de fructe şi legume poaspete de sezon şi...

"Imi aduc aminte ca bunicul ma lua de mica la cules de ciuperci" - imi spune Ioana Burca, o vrednica si patimasa... culegatoare de ciuperci. "Aveam 8 ani cand am fost prima data. Le gasea foarte repede si numai el le stia pe cele...

E timpul să culegem ciupercile de vară. Veniți cu noi în drumeție pe munte! Ne așteaptă gălbiorii.

"Imi aduc aminte ca bunicul ma lua de mica la cules de ciuperci" - imi spune Ioana Burca, o vrednica si patimasa... culegatoare de ciuperci. "Aveam 8 ani cand am fost prima data. Le gasea foarte repede si numai el le stia pe cele...

Foarte apreciate în bucătăria românească, vinetele pot fi pregătite fierte, prăjite sau înăbuşite în ulei, cu ardei, roşii şi condimente. Sunt combinaţia ideală cu usturoi, carne de miel sau vită Când...

Călătorii gurmande. 6 rețete delicioase cu vinete!

Foarte apreciate în bucătăria românească, vinetele pot fi pregătite fierte, prăjite sau înăbuşite în ulei, cu ardei, roşii şi condimente. Sunt combinaţia ideală cu usturoi, carne de miel sau vită Când...

Inventata de napolitanul Rafaele Esposito la inceputul secolului al XIX-lea si prezentata prima data reginei Margueritta, aceasta mancare tipic italieneasca a facut de mai multe ori inconjurul globului si cunoaste azi sute de retete. Toate au...

Rețeta vedetă a verii: Pizza Margueritta pe grătar!

Inventata de napolitanul Rafaele Esposito la inceputul secolului al XIX-lea si prezentata prima data reginei Margueritta, aceasta mancare tipic italieneasca a facut de mai multe ori inconjurul globului si cunoaste azi sute de retete. Toate au...

 VINETE LA GRATAR Ingrediente: vinete, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Preparare: Vinetele se spala, se sterg, se elimina cotorul si se taie felii rotunde sau pe lung. Se coc pe gratar pe o parte si pe cealalta. Se curata...

Două legume delicioase de pus pe grătar

 VINETE LA GRATAR Ingrediente: vinete, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Preparare: Vinetele se spala, se sterg, se elimina cotorul si se taie felii rotunde sau pe lung. Se coc pe gratar pe o parte si pe cealalta. Se curata...

 MACROU LA GRATAR Ingrediente: macrou, usturoi, ulei, unt sau margarina, condimente (eventual pentru peste), bulion sau ketchup, foi de dafin. Preparare: Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge cu ulei,...

Cinci pești la grătar

 MACROU LA GRATAR Ingrediente: macrou, usturoi, ulei, unt sau margarina, condimente (eventual pentru peste), bulion sau ketchup, foi de dafin. Preparare: Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge cu ulei,...

 Mititei Se ia carne moale de vacă, in special de la ceafă, căt şi din pulpă, in cantităţi egale. Se taie bucăţi, se adaugă seu de vacă subţire (adică prapor), se taie la fel şi se amestecă. La două kg de carne se pun 200...

Trei „clasici” ai grătarului : Mititei, Patricieni, Ficat la grătar - după „metodul” lui Constantin Bacalbașa

 Mititei Se ia carne moale de vacă, in special de la ceafă, căt şi din pulpă, in cantităţi egale. Se taie bucăţi, se adaugă seu de vacă subţire (adică prapor), se taie la fel şi se amestecă. La două kg de carne se pun 200...

Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un sfert de linguriţă cu sare până îşi dublează volumul. Se adaugă laptele dulce la temperatura camerei, un...

Rețeta zilei: Prăjitură de sezon cu piersici...

Mod de preparare: Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un sfert de linguriţă cu sare până îşi dublează volumul. Se adaugă laptele dulce la temperatura camerei,...

 Crede despre sine că este o persoană de tip "gourmet", adică e interesată să mănânce "lucruri bune". Pe de altă parte, îi place să reamintească oricui că face parte din prima generaţie de femei...

O carte de bucate pentru... femei de carieră....

 Crede despre sine că este o persoană de tip "gourmet", adică e interesată să mănânce "lucruri bune". Pe de altă parte, îi place să reamintească oricui că face parte din prima generaţie de...

 PUI CU ROZMARIN INGREDIENTE: un pui mijlociu, o lingura cu ulei de masline, o ceapa, 4-5 rosii, rozmarin, sare, piper, gogosari, maioneza, zeama de la o jumatate de lamaie MOD DE PREPARARE Se foloseste un pui de marime potrivita....

4 rețete pe zi: Pui cu rozmarin, Salata de...

 PUI CU ROZMARIN INGREDIENTE: un pui mijlociu, o lingura cu ulei de masline, o ceapa, 4-5 rosii, rozmarin, sare, piper, gogosari, maioneza, zeama de la o jumatate de lamaie MOD DE PREPARARE Se foloseste un pui de marime...

TAITEI DE CASA CU PIEPT DE CURCAN INGREDIENTE: 400 g taitei de casa, 200 g piept de curcan (fiert in apa cu sare), 5 linguri cu ulei de masline, sare, piper, lamaie, verdeata MOD DE PREPARARE Se fierb taiteii in apa cu sare. Se scurg cu...

4 rețete pe zi: Tăiței de casă cu piept de...

TAITEI DE CASA CU PIEPT DE CURCAN INGREDIENTE: 400 g taitei de casa, 200 g piept de curcan (fiert in apa cu sare), 5 linguri cu ulei de masline, sare, piper, lamaie, verdeata MOD DE PREPARARE Se fierb taiteii in apa cu sare. Se...

Horoscop

21 Aprile - 20 Mai
Berbec Taur Gemeni Rac Leu Fecioara Balanta Scorpion Sagetator Capricorn Varsator Pesti
Astăzi este o zi potrivită să stai de vorbă cu cei dragi, mai ales cu copiii, fiind dispus să le oferi atenţie şi să le...
Toate zodiile

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg