Antena1.ro

incomemagazine.ro

AVERTISMENTUL medicilor! Ce trebuie să ştii înainte de a mânca CASTRAVEŢI în OŢET

Persoanele sanatoase pot consuma frecvent astfel de produse, mai ales daca sunt preparate cu mai putina sare. In ciuda efectelor benefice, ele sunt interzise celor cu afectiuni renale severe sau celor cu hipertensiune.

Ouale de prepelita, o adevarata farmacie naturala pentru organism

Ouale de prepelita au o multime de beneficii miraculoase asupra starii noastre de sanatate.

jurnalul.ro

Astăzi e ziua ta, Radu Bogdan

Radu Bogdan, directorul “Nine O’Clock”, primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, care va împlini peste două săptămâni 23 de ani, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere....

Omul zilei - Andrei Şerban

regizorPeste 800 de persoane care au venit la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi pentru a urmări premiera de luni seara a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, au aplaudat frenetic...

GoodFood


Retete

 
Pentru această reteţă avem nevoie de: - un piept de pui - 150 g de sote de ciuperci - 50 g caşcaval ras - sare şi piper Mod de pregătire: Mai întîi pregătim soteul de ciuperci; într-o cratiţă...

Pui braşovean

Pentru această reteţă avem nevoie de: - un piept de pui - 150 g de sote de ciuperci - 50 g caşcaval ras - sare şi piper Mod de pregătire: Mai întîi pregătim soteul de ciuperci; într-o cratiţă...

INGREDIENTE pentru două porţii: - un muşchi de porc de 450-500 g - două smochine - un ardei iute - o jumătate de ceapă albă PREPARARE: Am tăiat carnea în rondele, ceapa în bucăţi nu foarte mici şi ardeiul iute...

Porc cu smochine si salatã cu ulei de nucã

INGREDIENTE pentru două porţii: - un muşchi de porc de 450-500 g - două smochine - un ardei iute - o jumătate de ceapă albă PREPARARE: Am tăiat carnea în rondele, ceapa în bucăţi nu foarte mici şi ardeiul iute...

Ingrediente : -  2 portocale  - 4 ouă - 300 g zahăr tos - 2-3 linguri zeamă de portocale - o linguriţă de gelatină pudră - o priză de sare - 30 g miez de nucă Pentru decor : - frunze de mentă...

Toffe de portocale

Ingrediente : -  2 portocale  - 4 ouă - 300 g zahăr tos - 2-3 linguri zeamă de portocale - o linguriţă de gelatină pudră - o priză de sare - 30 g miez de nucă Pentru decor : - frunze de mentă...

Tortillas sunt (cele la care mă refer aici) nişte lipii simple, pe care mexicanii în special şi sud-americanii în general le fac din făină de porumb, de grâu ori alte soiuri de făină. Şi le fac cu zecile pentru fiecare...

Cum să faci acasă Tortillas

Tortillas sunt (cele la care mă refer aici) nişte lipii simple, pe care mexicanii în special şi sud-americanii în general le fac din făină de porumb, de grâu ori alte soiuri de făină. Şi le fac cu zecile pentru...

Caperele proaspete se pot cumpăra din piaţă. Conservate în apă cu sare sau oţet, rezistă şi un an. În gastronomia actuală, caperele se folosesc mai ales în sosuri, fie reci, fie calde - sosul tartar, remoulade, sosul...

Caperele au gust fin şi aromă delicată

Caperele proaspete se pot cumpăra din piaţă. Conservate în apă cu sare sau oţet, rezistă şi un an. În gastronomia actuală, caperele se folosesc mai ales în sosuri, fie reci, fie calde - sosul tartar, remoulade,...

INGREDIENTE: - 125 g unt - 200 g zahăr alb - 2 ouă - 100 ml smântånă lichidă dulce - 20 ml lapte - 200 g făină - sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi - un baton de vanilie - 1/2 plic de praf de copt...

Prăjitură cu lămâie

INGREDIENTE: - 125 g unt - 200 g zahăr alb - 2 ouă - 100 ml smântånă lichidă dulce - 20 ml lapte - 200 g făină - sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi - un baton de vanilie - 1/2 plic de praf de...

INGREDIENTE: - 3 ouă - 180 g zahăr vanilat de mine însumi după metoda Bourbon - 200 g ciocolată neagră, cu 70% cacao - 2 linguriţe de cacao - 4 linguri de făină - un pumn de miez de nucă, migdale şi afine pentru decor...

Brownies cu nuci si migdale

INGREDIENTE: - 3 ouă - 180 g zahăr vanilat de mine însumi după metoda Bourbon - 200 g ciocolată neagră, cu 70% cacao - 2 linguriţe de cacao - 4 linguri de făină - un pumn de miez de nucă, migdale şi afine...

 Ingrediente pentru salată: 280 g Salată mixtă Romană de la Eisberg (conţine salată iceberg, varză roşie, morcov), 100 g nuci, 200 g brânză feta, 20 g cimbru proaspăt, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 2 linguri...

Salată mixtă romană cu nuci şi brânză feta

 Ingrediente pentru salată: 280 g Salată mixtă Romană de la Eisberg (conţine salată iceberg, varză roşie, morcov), 100 g nuci, 200 g brânză feta, 20 g cimbru proaspăt, sare, piper. Ingrediente pentru sos: 2 linguri...

Chiar dacă suntem în post, nu trebuie să renunţi la deserturile delicioase. Reţete diverse, uşor de preparat, cu ingrediente simple, dar fără ouă, unt sau lapte, te pot ajuta să treci mai uşor peste această perioadă. Dulciurile...

Plăcinte şi prăjituri de post - un desert...

Chiar dacă suntem în post, nu trebuie să renunţi la deserturile delicioase. Reţete diverse, uşor de preparat, cu ingrediente simple, dar fără ouă, unt sau lapte, te pot ajuta să treci mai uşor peste această perioadă....

  Ingrediente : 10 frunze proaspete de busuioc 3 fire de pătrunjel 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri muştar de Dijon 125 g unt moale 2 broccoli mari, cca 550 g 1 lingură ulei de măsline sare şi piper...

Fettuccine cu broccoli

  Ingrediente : 10 frunze proaspete de busuioc 3 fire de pătrunjel 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri muştar de Dijon 125 g unt moale 2 broccoli mari, cca 550 g 1 lingură ulei de măsline sare şi piper...

Legumele, fructele, cerealele, soia, pastele, orezul, seminţele, uleiurile sunt ingrediente cu ajutorul cărora orice vegetarian prepară feluri delicioase. Din tofu, ciuperci şi soia se obţin mâncăruri consistente şi gustoase,...

Preparate vegetariene gustoase şi sănătoase

Legumele, fructele, cerealele, soia, pastele, orezul, seminţele, uleiurile sunt ingrediente cu ajutorul cărora orice vegetarian prepară feluri delicioase. Din tofu, ciuperci şi soia se obţin mâncăruri consistente şi gustoase,...

Pentru că nu am dorit să condimentez carnea (am folosit pulpe de pui), lucru care ar fi dus la iritarea mucoasei gastrice, am tocat o legătură de pătrunjel şi am tăvălit bucăţile de carne prin grămada de pătrunjel tocat. Am...

Pui cu pătrunjel şi cartofi copţi

Pentru că nu am dorit să condimentez carnea (am folosit pulpe de pui), lucru care ar fi dus la iritarea mucoasei gastrice, am tocat o legătură de pătrunjel şi am tăvălit bucăţile de carne prin grămada de pătrunjel tocat. Am...

Ingrediente pentru 12 bucăţi 1-2 linguri ulei de măsline 2 căni (300 g) făină integrală 1 cană (155 g) migdale prăjite şi tocate fin 2 linguri germeni de grâu 1 lingură...

Brioşe cu zmeură şi migdale

Ingrediente pentru 12 bucăţi 1-2 linguri ulei de măsline 2 căni (300 g) făină integrală 1 cană (155 g) migdale prăjite şi tocate fin 2 linguri germeni de grâu 1 lingură...

 Ingrediente:  750 g piept de curcan 100 g unt 300 g ciuperci ½ pahar (125 ml) vin sec alb 1 pahar de supă 100 g smântână sare, piper Mod de preparare Curăţă...

Piept de curcan cu ciuperci şi sos de vin cu smântână

 Ingrediente:  750 g piept de curcan 100 g unt 300 g ciuperci ½ pahar (125 ml) vin sec alb 1 pahar de supă 100 g smântână sare, piper Mod de preparare Curăţă...

Ingrediente: 125 g brânză dulce 125 g brânză topită cu smântână 150 g iaurt 1 castravete proaspăt sau 2 castraveciori muraţi 1-2 căţei de usturoi 1 vârf de cuţit de nucşoară...

Cremă de brânză şi iaurt

Ingrediente: 125 g brânză dulce 125 g brânză topită cu smântână 150 g iaurt 1 castravete proaspăt sau 2 castraveciori muraţi 1-2 căţei de usturoi 1 vârf de cuţit de nucşoară...

Înainte de a pleca în vacanţă am vrut să fac o ciocolată de casă. N-am mai făcut din 1999, motiv pentru care am uitat un amănunt esenţial: siropul de zahăr se lasă pe foc până scade şi se îngroaşă binişor....

Caramea. De ciocolată...

Înainte de a pleca în vacanţă am vrut să fac o ciocolată de casă. N-am mai făcut din 1999, motiv pentru care am uitat un amănunt esenţial: siropul de zahăr se lasă pe foc până scade şi se îngroaşă...

În cartea sa, „Reînvaţă să găteşti. Carte de bucate sănătoase”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne oferă câteva sfaturi care pot transforma o salată obişnuită într-un preparat cu adevărat natural...

5 salate rapide şi sănătoase, ideale pe timp...

În cartea sa, „Reînvaţă să găteşti. Carte de bucate sănătoase”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne oferă câteva sfaturi care pot transforma o salată obişnuită într-un preparat cu...

Ingrediente: 6 ciuperci champignon mari 3-4 căţei de usturoi 1/2 ardei roşu 100 g caşcaval 50 g unt 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare şi piper Se spală ciupercile (fără a se curăţa de...

Ciuperci umplute la cuptor

Ingrediente: 6 ciuperci champignon mari 3-4 căţei de usturoi 1/2 ardei roşu 100 g caşcaval 50 g unt 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare şi piper Se spală ciupercile (fără a se...

 Ingrediente: 1 avocado mare 1-2 lămâi 2 roşii medii 175 g creveţi decorticaţi, gătiţi  Pentru dressing: 1/2 lămâie verde 1 legătură mică de coriandru 125 g de iaurt 1 linguriţă...

Salată de avocado cu creveţi şi roşii

 Ingrediente: 1 avocado mare 1-2 lămâi 2 roşii medii 175 g creveţi decorticaţi, gătiţi  Pentru dressing: 1/2 lămâie verde 1 legătură mică de coriandru 125 g de iaurt 1...

Istoria sarmalelor

Daniela Mironov Banuta

  Paternitatea sarmalelor este disputată de câteva ţări precum: Ungaria, Turcia, Polonia, Croaţia, Bosnia, România. Mai mult, în interiorul României, saşii şi maghiarii spun că au făcut sarmale înainte de români. Dar americanii au decis că sarmalele sunt produse tradiţionale româneşti....

continuare

Sondaj

Ce metoda folosesti pentru a-ti pastra inima sanatoasa?

Calculator de greutate ideala

cm
kg