La coada la pasapoarte. De ce isi doresc romanii acte de calatorie internationale?!

Numarul celor care incearca sa-si faca pasaport pentru ei sau pentru copiii lor a crescut foarte mult la inceputul lunii martie 2022 pe fondul conflictului dintre Ucraina si Rusia, razboi care da fiori multor romani care incearca sa se pregateasca in eventualitatea in care si tara noastra ar fi amenintata.

Potrivit datelor furnizate de autoritatile statului, romanii si-au facut de trei ori mai multe programari pentru obtinerea unui pasaport decat au facut-o pana la 8 martie in anul 2021.

Desi multi speculeaza faptul ca ridicarea restrictiilor de calatorie internationala generate de pandemia de Covid 19 a declansat apetitul romanilor pentru vacante si concedii in strainatate, aglomeratia infernala de la ghiseele pentru depunerea actelor necesare in vederea obtinerii unui pasaport este data si de teama unui potential conflict armat in care ar fi implicata tara noastra.

Programarea anticipata pentru depunerea actelor de eliberare a pasaportului se poate face cu maxim 90 de zile inainte.

Daca pentru adultii romani calatoria intr-o tara membra a Uniunii Europene se poate face si doar in baza cartii de identitate, acest lucru nu este valabil si pentru minori. Acestia nu pot parasi Romania fara un pasaport valabil.

Pentru mai multe detalii privind conditiile de calatorie in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European poti consulta pagina Politiei de Frontiera Romana.

Lasa un raspuns