De ce oferim ciocolata de Valentine’s Day? Stiai asta?!

Chiar daca fiecare zi e o zi perfecta pentru a savura o ciocolata, este binecunoscut faptul ca, de Valentine’s Day, sarbatoarea tuturor indragostitilor, a devenit un obicei sa daruiesti celui iubit dulciuri din ciocolata – bineinteles, preferabil in forma de inimioara, dar nu numai.
Si totusi, de ce aproximativ 85% dintre cei care cumpara cadouri de Valentine’s Day opteaza pentru ciocolata? Care este motivul din spatele acestui obicei?

Ciocolata aduce beneficii in dormitor

Ciocolata are cunoscute proprietati afrodiziace, acest lucru fiind popular inca de pe vremea aztecilor, asa ca multi optau pentru un desert cu ciocolata in momentele cele mai importante ale relatiei lor, cum ar fi casatoria sau aniversarea acesteia.
Substantele din ciocolata, in special feniletilamina favorizeaza eliberarea endorfinelor ceea ce contribuie la o stare de bine si euforie.
Abia la mijlocul anilor 1800 a inceput sa se celebreze Valentine’s Day pe 14 februarie in Marea Britanie si Statele Unite.
In 1860, Cadbury, celebra comparie britanica producatoare de dulciuri a inceput sa profite de asocierea dintre ciocolata si Valentine’s Day lansand dulciurile impachetate individual in cutii in forma de inima.
Ulterior, consumatorii erau incurajati sa pastreze scrisori de dragoste, suvite de par si alte suveniruri romantice in acele cutii speciale.

In Japonia femeile daruiesc obligatoriu ciocolata tuturor barbatilor pe care-i cunosc

Chiar daca peste tot in lume este ceva obisnuit sa-i daruiesti o cutie de bomboane de ciocolata celui drag de Valentine’s Day, in Japonia femeile daruiesc obligatoriu ciocolatele tuturor barbatilor pe care-i cunosc pe 14 Februarie.

Lasa un raspuns