Nu o sa-ti vina sa crezi cat a putut plati pentru chitara lui Kurt Cobain!!

Chitara la care a cantat solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain in timpul concertului MTV Unplugged din 1993 s-a vandut in cadrul unei licitatii contra sumei de 6 milioane de dolari.
Chitara model Martin D-18E 1959 a fost instrumentul la care a cantat celebrul cantaret cu cinci luni inainte de moartea sa la varsta de 27 de ani. Kurt Cobain s-a sinucis pe data de 5 aprilie 1994.
Cobain isi personalizase chitara, adaugandu-i un pickup Bartolini si decorase cutia chitarii cu un flyer din albumul “Feel the Darkness” – 1990. Conform descrierii oferite de casa de licitatii, trei etichete de bagaje inca sunt agatate de manerul cutiei chitarii.


Licitatia pentru instrumentul la care a cantat Kurt Cobain a inceput de la 1 milion de dolari, dar a urcat rapid, suma finala pentru care casa de licitatii Julien’s Auctions a adjudecat vanzarea fiind de 6 milioane de dolari, un nou record mondial de pret pentru o chitara.
Chitara a fost cumparata de un om de afaceri australian – Peter Freedman, detinatorul companiei Rode Microphones care a licitat personal din Beverly Hills.

“E o afacere buna. Nici macar nu am cumparat-o pentru mine. Am platit-o dar am s-o folosesc pentru a sublinia problemele pe care le pot avea artistii, pentru a evidentia anumite mesaje in acest sens, iar apoi am s-o vand si banii ii vor folosi in acelasi scop”, a declarat cumparatorul.
“Muzicienii si artistii au contribuit la bunastarea familiei mele inca din anii ‘60. Suntem in acest business dintotdeauna, iar eu am avut noroc cu compania mea Rode asa ca imi permit sa fac donatii, am donat chiar cateva milioane de dolari”, a mai adaugat Peter Freedman.
Intrebat care ar fi fost pretul maxim pe care ar fi fost dispus sa-l plateasca pentru chitara daca licitatia ar fi continuat, Freedman a raspuns ca nu avea o limita, adaugand ca “as fi platit oricat pentru a avea chitara lui Cobain”.

Nirvana a fost o trupa de muzica grunge rock fondata in 1987 in Aberdeen, statul Washington, SUA.
Trupa a inceput sa devina cunoscuta in “mainstream”-ul muzicii rock multumita piesei “Smells Like Teen Spirit” de pe albumul lor din 1991 “Nevermind“.

Lasa un raspuns