Rezultate alegeri prezidentiale 2019

Dupa 3 zile in care romanii de pretutindeni au iesit la vot, s-au afisat si rezultatele alegerilor prezidentiale: Klaus Iohannis este, din nou, presedintele Romaniei!
Este o victorie categorica, deoarece procentajul a prezentat o diferenta majora: Klaus Iohannis a fost votat de peste 6 milioane de romani, in timp ce Viorica Dancila a strans peste 3 milioane de voturi.
Mai exact, 6.437.151 de romani au votat pentru Klaus Iohannis si 3.334.00 de romani pentru Viorica Vasilica Dancila.

Klaus Iohannis le-a multumit atat romanilor care l-au votat, cat si celor care nu au optat pentru PNL si a facut o promisiune:

Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în România. Vă promit, astăzi, aici, în această seară, că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi a celor care m-au votat, cărora le mulţumesc în mod expres, şi celor care nu m-au votat. Voi fi şi preşedintele românilor care nu au votat deloc, cu speranţa că data viitoare vor merge totuşi la vot.

In schimb, Viorica Dancila le-a multumit celor care “au votat cu inima”, spunand:

Le mulţumesc în mod special celor care au votat cu inima, care au vrut să înlocuiască ura şi dezbinarea cu unitatea şi încrederea.

Pentru mai multe detalii acceseaza Bursa.ro.

Lasa un raspuns