Mame ascunse in fundal – cum faceau fotografii copiilor mamele din epoca Victoriana

Ai avut vreodata probleme in a-l convinge pe cel mic sa stea linistit pentru a-i face un portret fotografic?

O asemenea incercare e o adevarata provocare, mai ales daca-ti doresti ca poza copilului sa fie una artistica, incadrata intr-un fundal special. Si daca a-l determina pe copil sa stea locului suficient timp si in pozitia dorita e o mare bataie de cap acum pentru parinti, imagineaza-ti doar ce sarcina dificila aveau mamele din epoca Victoriana cand tehnnologia fotografica presupunea ca aparatul declansa dupa secunde intregi de expunere.

Aceste poze absolut absurde iti arata ce metoda aplicau mamele pentru a face portrete foto copiilor lor in epoca Victoriana.

Pionierii fotografiei din anii 1820 trebuiau sa astepte cu orele pentru expunerea fotografica. Desi timpul de expunere scazuse drastic pana la aproximativ 30 de secunde in epoca Victoriana, mamele trebuiau inca sa aplice niste metode inedite pentru a reusi sa faca poze copiilor lor, imagini in care doreau ca acestia sa para a fi singuri.

Astfel, mamele se ascundeau sub diverse panze, draperii sau vestimentatii care sa se confunde cu fundalul si-si tineau copiii in brate, in speranta ca in fotografie nu se va observa decat copilul nu si ele.

Un alt aspect care iti va ridica parul de pe maini cu siguranta este acela ca, in acelasi mod unii parinti isi tineau in brate copiii morti pentru a le face o fotografie finala inainte de inmormantare.

Lasa un raspuns