10 motive pentru care toti copiii ar trebui sa aiba animale de companie

Toti cei care au crescut alaturi de un animal de companie au amintiri frumoase despre prietenii lor necuvantatori. Caini, pisici, rozatoare, pestisori de acvariu, papagali, canari, perusi, toti au un impact semnificativ asupra calitatii vietii unui copil care creste cu ei in casa.
Iata mai jos o lista cu 10 motive pentru care copiii si animalele de companie sunt o pereche ideala.

1. Imunitate

Prezenta unui caine in casa intareste sistemul imunitar al unui copil. Multiple studii publicate pe aceasta tema releva faptul ca acei copii care au crescut in preajma cainilor au un sistem imunitar mai bun si cu 31% mai putine probleme respiratorii si infectii pe parcursul vietii.

2. Dragoste neconditionata

Cainii, pisicutele dar si papagalii, porcusorii de guineea sau hamsterii, aproape toate animalele de companie ofera dragoste neconditionata si se bucura mereu cand ii vad pe micii lor stapani. Sunt binecunoscute cazurile in care cainele familiei apara si protejeaza bebelusul lasat sub supravegherea lui, dar uneori si pisicile au grija ca cei mici sa nu fie in pericol.

3. Tandrete

Un prieten blanos si mustacios este o sursa constanta de afectiune si tandrete. Ei sunt mereu langa cei mici mirosindu-i, ghemuindu-se langa ei, torcand, maraind, bucurandu-se cand ii vad sosind acasa si oferind iubire si o sursa inepuizabila de alinturi, pe care uneori parintii, prinsi in valtoarea treburilor de zi cu zi uita sa o mai ofere.

4. Incredere si curaj

Nu e niciun secret ca a avea un animal de companie imbunatateste foarte mult increderea si curajul unui copil. Cei care cresc de mici alaturi de un caine sau o pisica ajung adulti cu incredere de sine mare, mult mai putin emotivi si capabili de a-si asuma riscuri.

5. Empatie si compasiune

Grija si iubirea fata de animalele de companie transforma copiii in adulti empatici si cu compasiune fata de semenii lor si lumea inconjuratoare. Traind si interactionand zilnic cu animalute, copiii isi dau seama cum actiunile lor ii afecteaza pe cei din jur, atat oameni cat si animale.

6. Joaca in aer liber

Ce poate fi mai frumos decat sa alergi impreuna cu un catel in curte, sa inoti alaturi de el in piscina sau intr-un lac, sa te cocoti impreuna cu pisicuta ta in copaci sau sa o cauti printre mormane de frunze uscate toamna? Un animalut de companie este prietenul ideal alaturi de care cei mici nu se vor plictisi niciodata in curte si vor petrece timp de calitate in aer liber.

7. Responsabilitate

Fie ca e vorba de o pisicuta a carei blanita trebuie sa o perie, de un caine pe care trebuie sa-l scoata la plimbare, un hamster a carei cusca trebuie periodic curatata sau un acvariu cu pesti care trebuie hraniti la ore fixe, un animal de companie in viata unui copil il va ajuta pe acesta sa devina mai responsabil, sa invete sa-si asume si sa indeplineasca anumite sarcini zilnice legate de buna starea acestuia.

8. Terapie

Adesea, parintii copiilor care sufera de autism, ADHD sau alte tulburari sunt sfatuiti sa ia celui mic un animalut de companie, intrucat s-a demonstrat stiintific ca acestia au progrese vizibile atat la nivel cognitic cat si de comunicare atunci cand participa la programe de terapie cu animale.

9. Probleme cu cititul

Copiii care au probleme in a invata sa citeasca au reusit sa o faca mult mai repede si mai bine cand au fost sfatuiti sa le citeasca cu voce tare prietenilor lor necuvantatori. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru este rezultatul stresului diminuat pe care cei mici il simt in preajma prietenilor mustaciosi.

10. Alinare

Animalele de companie ofera intotdeauna alinare in momentele in care stapanii lor sunt tristi, au probleme emotionale sau disconfort fizic. Este bine cunoscut faptul ca o pisica va simti intotdeauna cand te doare si se va culcusi exact pe locul dureros incercand sa te aline si sa-ti tina de cald, iar torsul lor este un excelent zgomot de fond care te relaxeaza cand esti cu nervii intinsi la maxim. Asa ca, cei mici vor beneficia din plin de compania prietenilor lor blanosi. Nimic nu se compara cu un botic umed care vine si te miroase sau te linge cand esti suparat.

Lasa un raspuns