Cele mai frecvente 4 regrete pe care oamenii le au pe patul de moarte

Uneori monotonia vietii de zi cu zi ne distrage de la scopul mai inalt, mai presus de oricare altul, de a ne trai frumos viata.
Se intampla adesea celor ajungi in ultimele clipe ale vietii sa priveasca inapoi si sa constate ca au regrete privind modul in care si-au trait viata pana in acel moment.
Iata care sunt lucrurile de care le pare rau cel mai adesea celor aflati pe patul de moarte.

As vrea sa ma fi dedicat visurilor mele

Multi dintre noi suntem atat de paralizati de a nu face lucrurile asa cum trebuie sau de a nu ne atinge scopurile la timp ca… nici macar nu ne mai apucam de ele. Adevarul este ca nu exista nicio cale simpla sau scurtatura in viata pentru a-ti indeplini visurile. Vor exista intotdeauna rasturnari de situatie si niciodata nu exista certitudinea ca vei reusi, dar cel mai rau lucru este sa abandonezi cursa inca inainte de a o incepe.

Mi-as dori sa fi petrecut mai mult timp alaturi de familie

Desi este foarte important si aducator de satisfactii sa muncesti ca sa obtii ce ti-ai propus in viata, nu trebuie sa te lasi niciodata atat de tare dus de val incat sa uiti sa petreci timp cu cei dragi. Nu stim niciodata cate zile avem de trait asa ca este important sa nu ajungi in ultima clipa a vietii regretand ca te-ai dedicat carierei si crezand totdeauna ca vei avea suficient timp sa stai cu sotul sau copiii.

Ce bine era sa fi spus cu adevarat ce gandeam

Viata este intr-adevar prea scurta pentru a ne-o trai intr-un mod neautentic. Ar trebui sa ne straduim mai mult sa proiectam versiunile noastre cele mai bune si mai sincere in vietile celorlalti. Cel mai grav, este atunci cand ajungi sa te minti pe tine insati, sa crezi ca nu conteaza ce gandesti tu, ca e mai ok sa faci compromisuri si sa-ti fie frica sa lupti pentru lucrurile in care crezi.

As vrea sa-mi fi dat voie sa fiu mai fericit

Fericirea este pana la urma o alegere a fiecaruia. Alegem sa fim fericiti sau nu. Ne dam voie sa fim fericiti si sa ne bucuram de viata sau ne complacem in situatii care nu ne fac fericiti. Circumstantele sunt date cel mai adesea de alegerile facute de fiecare om in viata. Chiar daca ajungem sa avem foarte multe bunuri materiale, asta nu ne garanteaza automat accesul la fericire. Pe cand, uneori clipele furate de la munca si petrecute pe malul marii, o cafea bauta cu o prietena la o terasa sau mersul la un meci sau la concert cu prietenii sunt tot ceea ce avem nevoie sa fim fericiti, indiferent daca suntem imbracati cu haine de firma sau nu.
Multi oameni aflati pe patul de moarte isi doresc sa-si fi dat voie sa fie mai des fericiti. In ciuda tuturor circumstantelor din viata lor.

Lasa un raspuns