Tortul curcubeu, desertul care te binedispune pe loc

Ce prajitura te poate face atat de repede fericita si vesela in acelasi timp ca o felie de tort curcubeu?
Pe dinafara poate arata ca un banal tort de vanilie dar cand vei taia prima felie toti invitatii tai vor avea o surpriza de zile mari, si sigur vei vedea zambete pe fetele tuturor. Unde mai pui ca acest tort este si delicios.

Ingrediente necesare pentru blaturi:

2 cani si jumatate de zahar tos
1 cana de unt topit
3 oua
1 lingura de zahar vanilat
1 cana de lapte batut
3 linguri smantana grasa
3 cani faina
1 lingura de praf de copt
½ lingurita de sare
Colorant alimentar: rosu; galben; albastru; verde (portocaliul il obtii din rosu cu galben, movul din rosu si albastru)

Ingrediente pentru crema:

12 linguri de crema de branza (mascarpone e foarte buna)
1 cana si jumatate de unt moale (nu topit)
2 cani de zahar praf (500 grame)
1 lingura de zahar vanilat

Reteta:

Preincalzeste cuptorul la 160 grade. Unge cu ulei si pudreaza cu faina 2 sau 3 forme rotunde de tort. Daca ai trei vei termina in doua runde de copt blatul, daca nu, vei munci ceva mai mult.
Adauga intr-un bol mare zaharul si untul si mixeaza bine pana se topeste de tot. Adauga ouale si mixeaza-le si pe ele pana sunt incorporate perfect.

Pasul urmator este adaugarea zaharului vanilat, a laptelui batut si a smantanii. Mixeaza jumatate din cantitatea de faina, adaugand si praful de copt si sarea. Cand aluatul este bine omogenizat, toarna si restul de faina si amesteca bine.
Imparte aluatul obtinut in 6 castronele, cam o cana de aluat in fiecare castronel. Adauga colorant alimentar in aluat. Portocaliul il poti obtine amestecand galben cu cativa stropi de rosu, iar movul din albastru cu cativa stropi de rosu.

Toarna aluatul in formele de tort, acestea vor fi subtiri asa ca se vor coace repede. Dupa aproximativ 10-15 minute le poti scoate din cuptor si lasa la racit, timp in care le coci pe celelalte.

Intre timp poti pregati crema cu care vei umple tortul. Adauga crema Mascarpone, untul si zaharul impreuna cu vanilia intr-un bol si mixeaza totul pana cand zaharul este complet topit iar ingredientele intrepatrunse perfect.

Ordinea de aranjare a straturilor tortului curcubeu este urmatoarea: primul strat de jos este violet, urmat de un rand de crema, apoi albastru, verde, galben, portocaliu si rosu la final (bineinteles cu crema intre ele).

Pastreaza suficienta crema pentru a-l acoperi si decora. Nu uita sa-l lasi suficient timp la rece inainte de a-l taia pentru a da timp cremei sa se intareasca.

3 Comentarii la “Tortul curcubeu, desertul care te binedispune pe loc”

  1. Buna ziua ! Vroiam sa va întreb la crema nu este cam mult zahăr pudra? Este corect sau ceva greșit? Mulțumesc

    • Catalina Dumitru says:

      Buna! Multumim pentru observatie. Intr-adevar, era o eroare de editare a retetei. Acum sunt cantitatile corecte. Spor la gatit!

Lasa un raspuns