Printul Harry pe urmele Printesei Diana in lupta impotriva minelor anti-personal

Printul Harry al Marii Britanii, cunoscut si ca Ducele de Sussex a mers printr-un camp de mine (partial curatat) din Angola pentru a sublinia pericolul minelor de teren. Printul face acest gen la distanta de 22 de ani de cand mama sa, celebra Printesa Diana a facut acelasi lucru.

Ca parte din turneul sau in sudul continentului African, Printul Harry a vizitat Angola si s-a implicat activ in eforturile autoritatilor de a inlatura si distruge minele de teren.

El calca la propriu pe urmele mamei sale Printesa Diana, care in 1997 a mers si ea printr-un teren minat. Imaginile cu Lady D mergand pe campul minat au devenit celebre in intreaga lume.

Terenurile minate continua sa faca mii de victime in zeci de tari. Care sunt aceste zone din lume in care exista aceasta grava problema si ce eforturi s-au facut in ultimii 22 de ani in acest sens?

Tarile cu cel mai mare numar de victime ale minelor de camp in 2017

Datele se refera la decese si mutilari grave

Amplasamentul aleator al terenurilor minate a devenit o parte a strategiei militare in multe zone de razboi, creand astfel un mediu periculos pentru extrem de multi oameni. Aproximativ 60 de tari si teritorii sunt inca contaminate cu mine anti-personal.

Mai mult de 120.000 de oameni au fost ucisi sau mutilati grav de minele de teren intre 1999-2017, conform unui studiu al Monitorului Minelor de Camp.

Aproape jumatate dintre victime au fost copii, dintre care 84% baieti. Civilii reprezinta 87% dintre victime. Angola este una dintre zonele cele mai afectate din lume din cauza razboiului civil care a avut loc in aceasta tara intre 1975 si 2002.

(Sursa foto: Getty si Reuters)

Lasa un raspuns