De ce aprindem lumanari la biserica? Stiai?!

La fel ca multe alte gesturi ritualice facute la biserica, si aprinderea lumanarilor este un gest simbolic care reprezinta un model de urmat pentru orice crestin.

Se aprind intotdeauna la biserica lumanari din ceara curata dupa cum crestinii isi doresc ca sufletele lor sa fie curate de pacate.

O lumanare este usor maleabila la fel cum credinciosul isi doreste ca mintea lui sa fie usor influentabila catre cele bune si de folos pe calea mantuirii.

Lumina lumanarii este simbolul iubirii Lui Hristos care s-a jertfit pentru iertarea pacatelor oamenilor. Cei care aprind o lumanare pentru cei trecuti la viata vesnica fac acest gest in speranta iluminarii drumului acestora si iertarea pacatelor lor.

Si mirosul frumos al lumanarilor are o simbolistica, acesta fiind asociat cu parfumul placut al florilor. Cei care aprind lumanari isi doresc ca si faptele lor sa aiba acelasi impact asupra celor din jur precum mirosul florilor care aduce bucurie tuturor celor care il simt.

Ceara care se topeste simbolizeaza dragostea noastra pentru cei din jur si cum ne consumam si noi pentru binele celor apropiati si al familiei.

Lasa un raspuns