Ce poti pati daca lasi dezinfectantul de maini in masina!!!

Pe masura ce restrictiile de calatorie au fost ridicate, tot mai multi dintre noi folosim masina pentru a pleca de acasa. Bineinteles, respectand regulile de siguranta si distantare sociala. Adica, folosind o masca de protectie pe fata si un dezinfectant de maini.

Intrucat autoritatile medicale au specificat foarte clar cat de importanta este in aceasta perioada igiena mainilor, multi au ajuns la concluzia ca o sticla de dezinfectant in masina este un must have al acestor zile.

Unii chiar aveau acest obicei inca inainte de aparitia pandemiei de coronavirus, si aveau o sticla de dezinfectant in torpedoul masinii si in geanta.

Desi este un lucru foarte util sa ai mereu dezinfectantul la tine, iata de ce nu e bine sa-l lasi in masina!

Solutiile dezinfectante pentru maini contin substante chimice si majoritatea sunt pe baza de alcool.

Desi alcoolul este foarte eficient in distrugerea virusilor de pe pielea ta, poate fi foarte inflamabil daca este expus la temperaturi foarte inalte pentru o lunga durata de timp – lucru care se poate intampla cu usurinta in zilele lungi si toride de vara, cand temperaturile din interiorul unei masini parcate la soare pot creste foarte mult.

Un alt lucru negativ care se poate intampla cu sticla ta de dezinfectant daca o lasi in masina este ca lichidul din interior sa se evapore sau ca sticla de plastic sa se topeasca.

Specialistii mai avertizeaza si ca, daca lasi dezinfectantul in masina compozitia substantei se poate altera de la caldura si isi poate pierde eficienta.

Desi dezinfectantele sunt foarte utile atunci cand calatoresti si nu ai acces la o sursa de apa, nu uita totusi ca spalatul pe maini cu apa si sapun timp de 20 de secunde, este in continuare cea mai eficienta metoda de preventie a raspandirii virusilor.

Lasa un raspuns