Ce contine un kit de supravietuire in caz de calamitate?!

Cutremur, atac nuclear sau cu arme biologice, epidemii globale (pandemii), sau doar o furtuna groaznica sau un viscol foarte puternic – pericolele se pot ivi oricand si este bine sa stii cu ce sa te pregatesti pentru a supravietui.
Asadar, care ar fi un minim elementar de produse pe care le poti stoca in casa si cum te poti pregati sa faci fata unei perioade indelungate de timp de izolare?

Pentru fiecare dintre noi este util sa aiba in casa in permanenta un stoc de produse alimentare si consumabile de stricta necesitate pe care sa le poata folosi in cazul unei calamitati sau situatii de urgenta.

Alimente neperisabile

Orezul alb tinut in ambalaje foarte bine sigilate nu expira si poate fi un ingredient usor de gatit si spornic, asadar este bine sa ai in casa cateva pungi de orez.
Mierea nu expira niciodata, cel mult se zahariseste in timp daca este miere naturala de buna calitate. Un indulcitor natural foarte sanatos si nutritiv, mierea este un aliment pretios pe care sa-l stochezi in camara.
Fasolea uscata este o buna sursa de proteine in lipsa carnii pe care, chiar si congelata nu o poti stoca pe perioade foarte indelungate de timp. Doua sau trei kilograme de fasole boabe pastrata intr-un borcan de sticla in camara pot fi binevenita in cazul unei situatii de urgenta in care se impune izolarea la domiciliu.

Conserve si legume congelate

Pe piata exista o sumedenie de conserve care pot fi foarte usor stocate si care au un termen de valabilitate foarte mare de cativa ani.
De asemenea, legumele congelate sunt o resursa foarte buna alimentara, mai ales in cazul in care lipsa variantelor proaspete va face dificil aportul de vitamine.

Fructe confiate, nuci si seminte

Pentru aportul lor de fibre si vitamine, fructele confiate, nucile si semintele de tot felul sunt produse pe care este bine sa le stochezi in camara pentru situatiile de urgenta.
Cerealele sunt de asemenea foarte utile si usor de pastrat pentru perioade lungi de timp.

Medicamente

Bineinteles ca toti avem in casa o mica trusa de prim ajutor si cateva medicamente uzuale pentru o banala raceala, niste antiinflamatoare pentru dureri de dinti sau de cap si un pachet de vata, bandaje si o sticla de spirt.
Este insa indicat ca, in cazul in care ai in familie persoane care sufera de boli cronice si sunt dependente de un anumit tratament medicamentos sa ai un minim stoc macar pentru cateva saptamani din respectivul medicament. In cazul diabeticilor insulino-dependenti de exemplu, niciodata nu trebuie sa le lipseasca insulina din casa.

Obiecte de prim ajutor

In cazul unor dezastre naturale cum ar fi cutremurele sau furtunile de zapada cand te poti trezi blocat sub daramaturi sau in casa, specialistii institutiilor abilitate recomanda sa ai in casa o lanterna si baterii de rezerva, un fluier, un aparat de radio pe baterii, lumanari si chibrituri si rezerve de apa potabila pentru cateva zile.

Lasa un raspuns