De ce sutienele nu sunt bune pentru sanatatea ta

Pentru majoritatea femeilor, clipa de liniste si relaxare este in momentul in care ajung acasa si isi dau sutienele jos. Cu toate ca se simt constranse, acestea le poarta in continuare, deoarece considera ca le mentin sanii tineri si sanatosi.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au dovedit recent ca nu exista niciun motiv solid pentru a purta sutien.
Profesorii de la Centre Hospitalier Universitaire au dezvaluit ca sutienele nu influenteaza pozitiv cu absolut nimic sanatatea sanilor.

Conform studiilor, un sutien nu este necesar din punct de vedere anatomic, medical sau fiziologic. Din contra, sutienele impiedica sanii sa creasca sau sa isi atinga ascensiunea naturala.

S-a realizat un studiu: peste 300 de voluntari cu varstele cuprinse intre 18 si 35 de ani au avut sanii masurati pe o perioada de 15 ani. Rapoartele rezultate au aratat ca femeile care nu au purtat sutien au avut o ridicare de pana la 7 milimetri in fiecare an. Mai mult de atat, acestea au prezentat si mai putine vergeturi. Sanii lor erau mai fermi decat ai femeilor care purtau sutien.

Pare o contradictie, dar faptul ca nu porti sutien de fapt iti forteaza muschii care se afla sub sani sa se dezvolte, si astfel ajuta la sustinerea si ridicarea sanilor.

Unele femei au sustinut ca dupa 2 ani in care nu au purtat sutien, au respirat mult mai bine, aveau o postura mai buna a corpului si mai putine dureri de spate. Acest lucru s-a intamplat in ciuda faptului ca sutienele, teoretic, sunt concepute tocmai pentru imbunatatirea posturii si pentru diminuarea durerilor de spate si a sanilor.

Motive stiintifice versus Norme sociale

Pentru unele femei, sutienele sunt indispensabile, in timp ce pentru altele nu reprezinta mare lucru. Unele dintre ele nu au invatat corect cum sa isi aleaga sutienul sau cum sa il poarte. De exemplu, femeile tinere incep prematur sa poarte sutien, desi stiintific vorbind, nu ar trebui, deoarece pentru cresterea tesutului mamar este mult mai bine ca acesta sa nu fie constrans de sutienul purtat zilnic.

In teorie, sutienele servesc doar scopurile estetice care la randul lor servesc doar normele culturale si standardele locale de frumusete impuse.

Lasa un raspuns