Sindromul bradului de Craciun – si tu suferi de el?!

In ultimii ani, inca de cand incepe luna decembrie, multi incep sa decoreze casa pentru Craciun si sa impodobeasca bradul.
Insa, cu cat mai mult vor unii sa se bucure de prezenta acestui ornament festiv in locuintele lor, cu atat mai putini sunt altii dornici sa aiba in casa un brad natural, impodobit sau nu.
De ce? Cine nu se bucura de bradul de Craciun? Ei bine… cei care sufera de Sindromul Bradului de Craciun.

Ce este aceasta afectiune si cum se manifesta ea?
Se pare ca exista anumite persoane care sufera de alergie la mucegaiurile care se dezvolta pe crengile unui brad datorita mediului umed in care creste.

Initial se poate ca persoana in cauza sa nu-si dea seama ca este vorba despre o alergie, simptomele fiind usoare, iar cel afectat poate sa creada ca e vorba de o simpla raceala de sezon. Insa, cu trecerea timpului, datorita caldurii din casa, mugegaiul din brad se extinde in incapere si cei alergici vor suferi tot mai mult.
Brazii cresc intr-un mediu umed si devin astfel un cuib perfect pentru mucegai“, afirma Maureen Jenkins, director de servicii clinice la Allergy UK.

Cum se manifesta Sindromul Bradului de Craciun?

Cele mai frecvent intalnite simptome de care sufera cei afectati de aceasta alergie sunt: o tuse persistenta, stranuturi si senzatia de alergie in cazul copiilor.
Particulele de mucegai de pe crengile bradului pot inflama si inrosii si ochii sau pot provoca scurgeri nazale.

Ce poti face daca ai alergie la bradul de Craciun?

Evident, solutia care pare cea mai la indemana este sa renunti la a-ti cumpara un brad natural de Craciun si sa investesti intr-unul artificial.
Pe langa beneficiile pentru sanatatea ta vei contribui si la miscarea ecologica impotriva taierii arborilor si salvarea planetei.

Totusi, daca ai un fond alergic, trebuie sa ai mare grija si la bradul artificial care trebuie bine curatat de praf si acarieni inainte de a-l instala in fiecare an inainte de Craciun.

Solutia cea mai benefica ar fi sa renunti cu totul la ornamentele specifice in interiorul locuintei si sa te multumesti sa impodobesti geamurile cu luminite sau usa de la intrare cu o coronita de sezon.

Lasa un raspuns