Cum sa alegi fardul de ochi

Pentru a alege un fard de ochi potrivit culorii ochilor tai este esential sa creezi un aspect elegant si sa alegi o culoarea care sa iti complimenteze culoarea ochilor.

In aceasta epoca, ai la dispozitie o multitudine de culori si luxul de a te juca cu ele, precum si cu diverse texturi, insa trebuie lucrat cu grija pentru a crea un aspect frumos si simplu. Au apus vremurile cand puteai alege doar intre culorile maro sau negru. Poti apela chiar si la o paleta a culorilor (una traditionala) astfel incat sa te poti orienta catre cea mai buna nuanta.

Ochii caprui
Doamnele care au ochii caprui, au cea mai versatila culoare a ochilor!
Sunteti foarte norocoase, prin urmare va puteti machia cu orice culoare. Daca totusi doriti sa evidentiati claritatea ochilor trebuie sa incercati nuante de auriu profund sau bronz. Daca doriti ca ochii caprui sa fie mai luminosi, trebuie sa incercati umbre de verde, iar pentru profunzime trebuie sa incercati nuante inchise de maro si chiar sa folosesti eyeliner negru pentru o definire suplimentara.

Ochii albastri
Portocaliu este culoarea opusa albastrului pe paleta de culori, prin urmare, daca vrei sa iti scoti in evidenta culoarea albastra a ochilor trebuie neaparat sa aplici portocaliu. Poti opta si pentru nuante de maro sau teracota, in cazul in care portocaliul ti se pare prea strident. Umbrele aplicate in nuante de sampanie, bronz sau maro vor evidentia si nuantele de auriu din privirea ta. Un lucru este important de retinut: nu folosi doar dermatograf negru. Pentru persoanele cu ochii albastri si pielea deschisa, dermatograful este mult prea aspru in contrast cu pielea. Daca totusi vrei sa evidentiezi fardul cu un dermatograf, axeaza-te pe dermatograf de culoare maro sau bronz.

Ochii verzi
Daca ai ochii verzi, cele mai indicate farduri sunt cele care contin rosu. Intrucat rosu nu este chiar cea mai naturala culoare, iti recomandam sa incerci nuante de rosu inchis: rugina, mahon sau bronz. O alta nuanta perfecta pentru ochii verzi este violetul/movul. Verdele si nuantele de auriu din ochii tai vor fi aduse in prim plan cu ajutorul umbrelor mov. Poti incerca si nuante lila, vanata, mov inchis sau mov spre negru. Pentru definire extra, foloseste si un eyeliner de nuante inchise: negru, carbune, chiar si argintiu si violet.

Ochii gri
Culoarea gri a ochilor este cea mai unica! Femeile cu aceasta culoare au niste ochi furtunosi care pot fi scosi in evidenta cu umbre in nuante puternice, precum argintiu, gri sau albastru.

Ochii negri
Pentru ochii negri cele mai frumoase nuante de farduri sunt cele indraznete: albastru cobalt, maro inchis, violet, argintiu si chiar nuante de ciocolata. Nuantele deschise si indraznete creeaza un contrast care te va fermeca pe loc. Ii vei hipnotiza pe cei din jur. Pentru a accentua si mai mult ochii intunecati, foloseste si eyeliner si rimel negru.

Foarte des, femeile isi asorteaza nuantele fardurilor cu hainele pe care le poarta. Asta este un mod gresit de a aborda situatia, deoarece cu siguranta nu este prea flatant pentru ochi. In schimb, trebuie sa alegi nuante care sa iti complimenteze ochii naturali, dar nu sa fie exact aceeasi culoare. Daca de exemplu ai ochii albastri si alegi un fard albastru, totul va fi foarte plictisitor.

Lasa un raspuns