Cheesecake cu ciocolata si zmeura

Cheesecake-ul este cea mai indicata reteta pentru persoanele care nu au timp de gatit sau pentru incepatorii in prepararea retetelor dulci. Este un desert care arata excelent si care are un gust incredibil de delicios!

Pentru a face aceasta prajitura delicioasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru umplutura ai nevoie de:

  • 400 g zmeura
  • 800 g crema de branza
  • 200 ml smantana grasa pentru gatit
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 25 g gelatina
  • 1 lingura esenta de fructe de padure

Pentru crusta ai nevoie de:

  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • 1 pliculet de 8 g zahar vanilat

Primul pas consta in realizarea crustei si mai precis, prin maruntirea biscuitilor. Crusta se realizeaza din biscuiti si unt topit. De regula, biscuitii digestivi intaresc destul de tare blatul, de aceea sunt recomandati biscutii de tip petit beurre. Acestia sunt mai fragezi si astfel, blatul isi pastreaza si forma, dar fara sa se intareasca exagerat.

Pentru a isi pastra forma, aceasta prajitura are nevoie in compozitie de gelatina. Poti folosi gelatina in forma de foite, pe care ulterior o hidratezi in apa rece pana se inmoaie. Datorita gelatinei, prajitura trebuie sa stea la final la frigider, cel putin 4 ore! Eventual, poti decora prajitura a doua zi, dupa ce a stat orele indicate la frigider.

Ingredientul principal sau de baza este crema de branza, deoarece este un ingredient mai acrisor si care contine putina grasime. Nu confunda crema de branza cu mascarponele, deoarece mascarponele este mult mai gras si mai dulceag, potrivit cu tiramisu!

De asemenea, nu trata cu indiferenta ciocolata: aceasta trebuie sa fie de buna calitate, si poti opta pentru ciocolata amaruie combinata cu ciocolata cu lapte.
Zmeura de care ai nevoie poate fi proaspata sau congelata, dupa gusturi. O poti inlocui cu orice alte fructe, precum afine, coacaze, mure, capsuni sau mango.

Este unul dintre acele deserturi care vor impresiona invitatii cu siguranta!

Pentru modul de preparare al acestei delicioase prajituri, acceseaza Jamilacuisine.ro.

Lasa un raspuns

*

code