Caracatita roz are grija de bebelusii prematuri!

La unitatea de terapie intensiva pentru nou nascuti dintr-un spital din Marea Britanie, bebelusii nascuti prematuri au un companion deosebit – o caracatita roz, crosetata.

Aceste jucarii moi si dragalase sunt folosite ca o forma de terapie pentru a calma si alina bebelusii prematuri.

Aproximativ 15 milioane de bebelusi se nasc prematur in fiecare an, mai mult de unul din 10 bebelus, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Prematurii au adesea probleme de sanatate, cu respiratia, cu hranirea si intarzieri de dezvoltare.

Cu ajutorul caracatitei roz, bebelusii prematuri de la terapie intensiva au inregistrat o rata mai normala a respiratiei, ceea ce a dus la o saturatie mai mare a nivelului de oxigen din sange.

Ceea ce aduce alinare acestor bebelusi la micuta caracatita roz crosetata sunt tentaculele sale moi, care aminteste bebelusilor de cordonul ombilical din uterul matern. Adesea, bebelusii prematuri trageau de tuburile care ii oxigeanu sau le monitorizau starea de sanatate pentru ca acestea le reaminteau de cordonul ombilical. “Bebelusii sunt activi in interiorul uterului matern si interactioneaza frecvent cu cordonul ombilical si cu placenta”, afirma Dr. Valencia Walker, profesor asociat la UCLA si directorul medical al unitatii de terapie intensiva nou-nascuti a centrului medical Santa Monica-UCLA.

(Citeste articolul complet pe CNN)

Lasa un raspuns