O excursie mama-fiica o data pe an te ajuta sa fii mai sanatoasa

Relatia mama-fiica este in general una dintre cele mai importante din viata oricarei femei. Sa ai grija ca aceasta relatie sa ramana toata viata una apropiata este nu doar satisfacator din punct de vedere emotional dar, conform cercetarilor recente, si benefic pentru sanatatea ta.

Cum te va ajuta o astfel de excursie sa fii mai sanatoasa

Cele mai recente descoperiri medicale releva faptul ca o relatie sanatoasa si frumoasa cu mama ajuta la reducerea stresului care afecteaza in special functia colonului, regleaza nivelul de insulina si raspunsul imunitatii organismului la factorii agresori din mediul inconjurator. Sa petreci timp cu mama ta nu-ti va oferi doar satisfactie emotionala, ci iti va imbunatati si tonusul fizic.

Reinnoirea conexiunii mama-fiica

Inevitabil, atunci cand plecam din casa parinteasca, prinsi de activitatile zilnice de acasa si de la job nu mai avem suficient timp sa trecem pe la mama, ba uneori nici macar sa vorbim cu ea la telefon sau sa-i trimitem fotografii si sa o vedem pe Internet.

O excursie impreuna, doar voi doua, va poate aduce momente de conexiune emotionala, va poate ajuta sa va cunoasteti mai bine, sa va descoperiti pasiuni comune pe care poate tu nici nu le aveai cand erai copil.

Invatati una de la alta

Desi, probabil, tot ceea ce stii despre aspectele practice ale vietii le-ai invatat de la mama ta, acum ca adult, te lovesti probabil de lucruri cu care nu te confruntai in copilarie. Mama te poate invata arta de a-ti organiza hainele si obiectele de calatorie in bagaj iar tu o poti invata trucuri de ingrijire cosmetica si machiaj.

Creati-va amintiri

Amintirile placute sunt ceea ce ne ajuta sa dezvoltam un echilibru psihic, sunt radacinile care ne tin ancorate in momente de restriste emotionala, asa ca este foarte sanatos sa creezi si sa impartasesti astfel de amintiri cu mama ta. Astfel, atat tu cat si ea veti beneficia de ele in viitor.

 

Lasa un raspuns