8 dintre cele mai scumpe rase de caini din lume

Desi in ziua de azi, tendinta pentru cei care-si doresc un caine este sa adopte un pui (o tendinta foarte laudabila de altfel), exista insa multi oameni care-si doresc o anumita rasa de caine.

Si, chiar daca exista zeci de avantaje in a adopta un catel in loc sa cumperi unul, sunt inca multi cei care au multe motive sa aleaga o anumita rasa pentru familia lor in loc sa adopte un catel oarecare.

Motivele pot varia de la stilul de viata personal pana la istoria familiei. Ceea ce este insa important este faptul ca cei care-si aleg un caine apartinand unei anumite rase, in general cumpara acesti caini de la crescatori seriosi, care tin cont de anumite reguli de imperechere ale rasei si asigura clientilor animale sanatoase si cu un bagaj genetic deosebit.

De multe ori insa, a tine neaparat sa ai un caine dintr-o anumita rasa, vine cu costuri pe masura. Ai idee cat costa cele mai scumpe rase de caini din lume?

Saint Bernard

Maiestuosii Saint Bernarzi costa in medie cam 1.500 de dolari cand sunt pui. Acest pret poate fi mai mic comparativ cu alte rase de caini foarte scumpe, dar daca iei in calcul de cata ingrijire si mancare are nevoie pe parcursul vietii sale un Saint Bernard, ajungi clar la concluzia ca este un animal scump.

Terrier Lakeland

Exista un motiv foarte bun pentru care nu vezi Terrieri Lakeland prin toate parcurile. Si acesta este faptul ca sunt foarte scumpi. Un puiut de Terrier Lakeland costa in jur de 1.200 dolari daca este nascut intr-o canisa respectabila.

Mastifful Tibetan

Caini mari inseamna si cheltuieli mari, iar Mastiful Tibetan nu face exceptie de la regula. Temperamentul si pedigree-ul unui astfel de caine (una dintre cele mai rare rase de caini din lume) face ca un pui sa coste pana la 5.000 de dolari.

Akita

Akita sunt renumiti ca o rasa de caini foarte incapatanati si dificil de dresat pentru a deveni caini de familie, dar sunt cu siguranta foarte iubiti. Specialistii avertizeaza insa ca un pui de Akita dintr-o linie de sange buna ajunge sa coste intre 750 si 2.000 de dolari.

Lowchen

Nu ai auzit de cainii Lowchen? Nu esti singurul. Aceasta rasa a fost aproape de disparitie in secolul 19 si faptul ca exista foarte putine exemplare in lume face ca un pui de caine din aceasta rasa sa coste pana la 8.000 de dolari.

Rottweiler

Rottweilerii pot parea intimidanti in ochii unora, dar in realitate sunt niste companioni de nadejde – si mai ales unii scumpi. Un pui de rotweiller poate costa intre 1.500 si 2.500 de dolari. Insa, cea mai mare cheltuiala o vor avea cei care adopta un rotweiller cu asigurarea sanatatii acestuia. Conform specialistilor, aceasta rasa are numeroase de probleme de sanatate.

Samoyed

Daca vezi odata un Samoyed nu se poate sa nu te indragostesti. Cine poate rezista unei bezele cu labute? Dar acesti caini nu sunt pentru oricine, si pretul lor este primul care o demonstreaza. Sunt una dintre cele mai cautate rase de caini din lume iar puii cu pedigree costa adesea peste 3.000 de dolari.

Cainele Eschimos Canadian

Conform oamenilor de stiinta, Cainele Eschimos Canadian este cea mai veche rasa de caini de pe planeta. Asta nu inseamna ca sunt atat de comuni si de raspanditi pe cat s-ar crede. Crescatorii ii valorizeaza la 2.000 de dolari.

Lasa un raspuns