5 sfaturi care sa te motiveze sa nu renunti la jogging

Desi ti-ai propus sa faci jogging in fiecare zi si esti convinsa de beneficiile fizice si psihice ale acestui sport minunat, esti tot mai tentata sa ascunzi pantofii de alergare si sa renunti in unele zile?

La fel ca orice alt obicei sanatos, cum ar fi o dieta sau un set de exercitii de gimnastica, si jogging-ul zilnic poate fi dificil. Daca incepi sa simti lipsa motivatiei de a continua, tine cont de aceste sfaturi ca sa nu renunti.

Pregateste-te zilnic

Stii lucrurile acelea banale pe care le faci zilnic cum ar fi sa-ti pregatesti hainele pentru a doua zi la munca sau pachetelul pentru cei mici? Fa asta si cu echipamentul de jogging. Pune la vedere hainele in care alergi si pantofii sport, pregateste-ti bentita de par si portofelul de mana, castile si mp3 player-ul cu lista cu muzica preferata, sticla de apa.

Investeste bani

Cumpara-ti cea mai frumoasa si scumpa pereche de pantofi sport si un echipament performant de alergare, cele mai bune accesorii pentru jogging si astfel te vei simti motivata sa si folosesti aceste lucruri daca tot ai dat atatia bani pentru ele.

Daca ai posibilitatea, plateste in avans taxa de acces pe un stadion unde sa alergi pe o pista speciala. Si acest lucru te va motiva sa mergi sa alergi pentru a nu cheltui banii de pomana.

Alearga cu prietenele

Coopteaza una sau doua prietene care sa alerge alaturi de tine. In acest fel, daca una dintre voi simte nevoia sa se lase pe tanjeala, celelalte ar putea s-o impulsioneze si ea sa accepte sa vina la jogging macar de dragul prietenelor si pentru clipele petrecute impreuna.

Timp pentru tine

Chiar daca alergi singura sau cu un grup de prietene, jogging-ul inseamna timp pentru tine, clipe in care iti poti lasa gandurile sa zboare, sa-ti analizezi sentimentele, sa te concentrezi pe ceea ce simti si sa visezi cu ochii deschisi.

Cu toatele avem familie, servici, prieteni, copii, tot felul de obligatii si comisioane, asa ca nu ne prea ramane timp in rutina zilnica si pentru timp personal. Priveste jogging-ul ca pe ocazia ideala de a te reconecta cu tine insati.

Fa schimbari

Daca esti genul care te plictisesti si nu-ti place rutina poti face periodic schimbari ale traseului pe care alergi pentru a nu te plictisi. Sau poti sa alternezi alergatul in parc in aer liber cu alergatul la sala pe banda speciala.

Astfel, jogging-ul nu va mai fi un exercitiu fizic monoton ci iti va da ocazia de a vedea locuri noi sau/si de a cunoaste oameni noi.

Lasa un raspuns