5 carti recomandate de Bill Gates pentru lecturile verii 2020

Desi recunoaste ca, in cea mai mare parte, conversatiile si intalnirile lui din ultima vreme se axeaza in principal pe masurile care trebuie luate impotriva pandemiei Covid 19, Bill Gates afirma intr-o postare recenta de pe blog, ca intotdeauna isi face timp pentru lectura. Si, asa cum face de multi ani, a pregatit pentru cititorii blogului sau o lista de titluri de carti pe care le recomanda.

Cum arata lista de lectura de vara recomandata de Bill Gates cu propriile lui cuvinte?

1. The Choice (Alegerea) de Dr. Edith Eva Eger

Este o carte de memorii si partial un ghid de procesare a traumei. Eger avea doar 16 ani cand ea si familia ei au fost trimisi in lagarul de la Auschwitz. Dupa ce a supravietuit unor nemaivazute orori, ea s-a mutat in Statele Unite si a devenit terapeut. “Background-ul sau unic ii ofera o perspectiva deosebita, si multi oameni ar avea de beneficiat de pe urma sfaturilor sale despre cum sa faci fata situatiilor dificile si traumatice”, afirma Bill Gates.

2. Cloud Atlas, de David Mitchell

Este genul de roman despre care vei vorbi multa vreme dupa ce-l termini de citit, ne spune Bill Gates. Intriga este cam complicat de explicat, deoarece sunt sase fire narative intrepatrunse cu intamplari petrecute la secole distanta (inclusiv unul care mi-a placut in mod deosebit despre un tanar doctor american pe o nava in Oceanul Pacificul de Sud in ani 1800).
Dar, daca ai chef de o lectura interesanta despre ce e mai bun sau mai rau in oameni, vei fi cu siguranta captivat de acest roman.

3. The ride of a lifetime, de Bob Iger

Este una dintre cele mai bune carti despre business pe care le-am citit in ultimii ani. Iger face o treaba excelenta explicand ce inseamna defapt sa fii CEO-ul unei mari companii. Daca esti interesat/a sa afli dedesubturile unui business sau vrei pur si simplu o lectura incitanta, cred ca vei aprecia povestirile lui despre perioada cand Disney traversa cei mai competitivi ani ai vietii sale.

4. The Great Influenza (Marea Gripa) de John M. Barry

Traim vremuri fara precedent. Dar daca suntem in cautarea unor comparatii istorice, pandemia de gripa din 1918 este o situatie foarte asemanatoare. Barry povesteste totul despre una dintre cele mai devastatoare epidemii mondiale din istoria omenirii. Desi gripa spaniola din 1918 a fost diferita de ceea ce traim acum, cartea este un bun reminder ca inca ne confruntam cu multe dintre aceleasi provocari epidemiologice.

5. Good Economics for Hard Times, de Abhijt V. Banerjee si Esther Duflo

Banerjee si Duflo au castigat Premiul Nobel in Stiinte Economice anul trecut, si sunt unii dintre cei mai renumiti economisti la nivel mondial. Din fericire pentru noi, cei doi sunt foarte priceputi in a explica pe intelesul tuturor realitatile economice. Cea mai noua carte a lor este despre inegalitate si diviziuni politice in tari bogate precum SUA.

Lasa un raspuns