10 lucruri pe care nu le stiai despre guma de mestecat

1. Vechii greci obisnuiau sa mestece rasina de copaci pentru a-si curata dintii si a-si improspata respiratia, si numeau acest obicei “mastiche”, cuvant care desemna “scrasnit din dinti”.

2. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, soldatii americani au facut cunoscuta guma de mestecat in Europa, Africa si Asia oferind-o drept cadou locuitorilor din aceste tari.

3. Prima guma de mestecat comercializata la nivel larg a fost vanduta in 1848 in America.

4. Cel mai mare balon facut vreodata din guma de mestecat a masurat 58 de centimetri in diametru, acest record fiind inregistrat in California in 1994.

5. Primul produs care a fost vandut in baza unui cod de bare a fost un pachet de guma de mestecat, in 1974.

6. McDonald’s a inventat in 2014 guma de mestecat cu aroma de broccoli, ca parte a unei campanii menite sa stimuleze copiii sa manance mai multe legume si a-i obisnui cu aroma deosebita a acestei legume verzi. Produsul nu a avut mare succes.

7. Pe langa legile care interzic total scuipatul si urinatul oriunde in alta parte decat la toaleta, Singapore a interzis si consumul de guma de mestecat in public, intr-un efort de a mentine curatenia orasului. Aceasta prohibitie a fost instaurata in 1992. Incepand cu 2004, legea a fost modificata permitand consumul de guma de mestecat cu efect terapeutic, in scopul curatirii dintilor sau al gumei de mestecat cu nicotina.

8. Methanolul, un aditiv folosit in mod uzual in majoritatea gumelor de mestecat cu aroma mentolata este cunoscut pentru proprietatea sa de a tine la distanta insectele de alimentele dulci si usor perisabile.

9. Cea mai populara culoare de guma de mestecat este roz.

10. Unul dintre cele mai raspandite mituri despre guma de mestecat este ca daca o inghiti iti ramane in stomac timp de 7 ani de zile. Acest lucru nu este adevarat. Desi este real faptul ca guma de mestecat nu poate fi digerata, ea nu ramane in stomac ci este eliminata prin scaun,

 

Lasa un raspuns