Taticii sunt foarte importanti in dezvoltarea emotionala a copiilor

Desi tatii pot oferi aceeasi grija fizica si emotionala copiilor lor ca si mamele, exista anumite particularitati care-i diferentiaza pe acestia de sotiile lor cand vine vorba de ingrijirea celor mici.

De exemplu, comparativ cu mamele, taticii au tendinta de a tachina mai mult copiii, de a-i ironiza si de a-i incuraja sa isi asume riscuri calculate in jocuri de lupta sau intreceri sportive. Toate aceste lucruri au o influenta pozitiva asupra dezvoltarii fizice si emotionale a copiilor.

Tatii influenteaza in mod direct dezvoltarea cognitiva a copiilor. Un exemplu dat de specialistii care au studiat dezvoltarea copiilor de-a lungul timpului, este acela ca exista o tendinta clara ca cei care au tati cu studii superioare sa se descurce mai bine la testele scolare. Iar cei ai caror tati vorbesc mult cu ei au un vocabular mult mai dezvoltat.

De asemenea, tatii influenteaza si comportamentul social al copiilor. Aceia dintre copii ai caror tati se joaca adesea cu ei si petrec mult timp impreuna vor avea in viitor prietenii de lunga durata, si vor fi mai capabili sa-si gestioneze emotiile in colectivitate.

Tatii care isi ajuta sotiile in gospodarie isi influenteaza intr-un mod pozitiv copiii, acestia urmand sa devina la randul lor barbati implicati in viata de familie si in societate.

Lasa un raspuns