Salata de conopida gratinata

Aceasta salata este gustoasa, nutritiva, satioasa si usor de facut. Pentru a pastra prospetimea salatei verzi, aceasta nu se va amesteca cu conopida pana nu este racita, dar celelalte ingrediente trebuie adaugate cand este scos amestecul din cuptor.

Urmeaza cu atentie pasii din reteta si savureaza un preparat delicios.

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 6 felii de bacon
  • 25 grame de branza rasa
  • 4 oua
  • 1 salata verde mare
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper

Pentru salata

  • 1 lingura de mustar
  • 60 ml (¼ cana) maioneza
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • ½ lingura de praf de usturoi
  • ¼ lingura boia de ardei dulce
  • ½ lingurita piper negru macinat
  • 2 capatane de telina
  • Sare dupa gust

Preparare

  1. Pune ouale la fiert acoperite de apa si lasa-le pana da apa in clocot. Opreste apoi focul si lasa oala cu oua pe aragaz acoperita cu un capac timp de 12 minute. Taie ouale in doua dupa ce s-au racit si le-ai decojit. Marunteste apoi fiecare jumatate de ou in cate 4 feliute si pune-le deoparte.
  2. Spala si toaca ceapa verde marunt si taie feliile de bacon in feliute mici si subtiri.
  3. Desfa conopida in buchetele mici si pune-le intr-un castron. Presara bucatelele de bacon deasupra si presara sare si piper. Adauga cele doua linguri de ulei de masline si amesteca totul foarte bine.
  4. Spala, usuca si taie salata verde si pune-o deoparte.
  5. Unge cu ulei o tava de copt si uniformizeaza amestecul de conopida si bacon in tava intr-un singur strat. Pre-incalzeste cuptorul timp de 15 minute si apoi lasa preparatul in cutor pana se rumeneste, amestecand din cand in cand.
  6. Intre timp, amesteca intr-un bol mustarul, maioneza, zeama de lamaie, pudra de usturoi, boiaua, piperul negru si sarea.
  7. Lasa sa se raceasca amestecul de conopida rumenita si apoi adauga-l peste frunzele de salata verde impreuna cu bucatelele de ou fiert.
  8. Imprastie pe deasupra branza rasa.
  9. Toarna sosul pe deasupra si amesteca usor pentru a asezona preparatul.
  10. La final, decoreaza cu ceapa verde taiata marunt si serveste.

Lasa un raspuns