Reteta delicioasa de drob fals… din ce faci drob daca nu ai carne?!

Unul dintre preparatele traditionale pe care le consuma romanii de sarbatorile de Paste este drobul. Un fel de mancare delicios si satios care se gateste in mod obisnuit din legume si carne de miel.

Dar ce faci daca ai pofta de drob si nu ai carne de miel?

Ei bine, exista retete de drob si pentru aceasta situatie. Poti face drob doar din legume si granule de soia.

Iata o reteta simpla de preparat si in aceeasi masura foarte buna la gust de drob “fals” pe care o poti pregati de Paste (dar si inainte, in perioada de post)

Drob de legume

Pentru doua portii de drob de legume (doua tavi de chef) ai nevoie de 4 cepe mari (poti folosi atat ceapa rosie de apa cat si ceapa alba normala); 2-3 morcovi mari (atentie, morcovii dau un gust dulceag drobului asa ca daca nu-ti place, pune mai putini morcovi).

Mai ai nevoie de 2 dovlecei subtiri si tineri; ardei gras rosu sau verde (sau de ambele feluri pentru un aspect colorat si frumos); 200 grame de boabe de mazare (poti folosi mazare proaspata daca ai, congelata sau din conserva).

In loc de carne, se folosesc granule de soia iar pentru doua portii vei avea nevoie de o jumatate de punga de granule de soia (aproximativ 50 grame). Nu te ingrijora daca ti se par putine, ele se umfla cand le hidratezi cu apa.

Tot pentru a lega compozitia se foloseste si o cana de 250 grame de boabe de orez.

Si, pentru ca nu se poate drob fara verdeturi, vei mai avea nevoie de 2 legaturi de marar si 2 de patrunjel, si bineinteles sare si piper dupa gust si indicatii dietetice in functie de starea de sanatate, precum si putin ulei.

Cum prepari drobul de legume

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa toci legumele marunt, sa razi morcovii pe razatoarea cu gauri mari si sa toci verdeata.

Intre timp pui granulele de soia intr-un vas cu apa la fiert cu putina sare. Separat, fierbi si orezul.

Legumele taiate se calesc la foc mic intr-o tigaie acoperita pana se inabusesc si se inmoaie bine. Mazarea se adauga la final.

Orezul fiert si soia se scurg de apa si se amesteca apoi cu legumele calite, cu verdeata tocata marunt si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cele doua tavi de chec sau de cozonac se tapeteaza cu ulei si pesmet sau faina, sau se foloseste hartie de copt.

Drobul de legume se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ o ora si se face testul cu scobitoarea.

 

 

Lasa un raspuns