Planuiti sa va mutati impreuna?

In momentul in care luati o decizie importanta precum mutatul impreuna, cu siguranta veti auzi diverse sfaturi, unele poate chiar importante, trebuie doar sa ascultati de ele cu grija. Multe lucruri se vor schimba, prin care enumeram:

Nu vei mai locui singur
De regula, barbatii care traiesc singuri, au un apartament destul de dezgustator. Haine peste tot, mancare uitata prin diverse locuri, bere si alte lucruri nefolositoare. Pentru multe cupluri, mutatul impreuna reprezinta un test pre-conjugal, pentru a observa daca se pot descurca convietuind impreuna inainte de a face pasul oficial.

Singura intimitate: la baie
Probabil cu acest lucru te vei obisnui cel mai greu: faptul ca nu mai esti singur/a in casa. Desi poate parea dificil la inceput, trebuie sa tii cont si de parerile partenerului/partenerei sau trebuie sa ai grija cat stai la baie, usor usor vei observa numai lucruri pozitive.

Vicii
Toata lumea are cel putin un viciu sau o dependenta. In primele zile ale relatiei, totul pare frumos si roz, dar in viata trebuie sa exista un echilibru, astfel ca este recomandat sa fii sincer/a cu partenerul si sa il lasi sa te cunoasca cu adevarat. Mai devreme sau mai tarziu, toate vor iesi la iveala.

Spune daca ai nevoie de timp
Faptul ca v-ati mutat impreuna nu inseamna ca veti fi lipiti unul de celalalt tot timpul. Nu trebuie sa iti fie teama sa spui ca ai nevoie de putin timp pentru tine, deoarece este dreptul tau. Chiar trebui sa iti incurajezi partenerul sa procedeze la fel. Fa exercitii fizice, iesi la alergat sau pur si simplu la o plimbare si, cu siguranta, vei fi mult mai improspatat dupa. Putin timp cu gandurile tale nu strica niciodata.

Vei invata sa iti argumentezi opiniile
Cand locuiti impreuna este foarte usor sa cazi prada unor lucruri, dar si sa creezi conflicte. Poate spui ceva inofensiv, dar partenerul este iritat, si astfel discutia degenereaza intr-un ritm alert. Totul sta in felul in care dirijezi conversatia. Fiecare cuplu se cunoaste foarte bine si stie pe ce “butoane” sa apese. Daca ajungi in punctul in care te gandesti ca mai bine taci, deoarece discutia nu mai merita sau spui “bine, cum spui tu”, inseamna ca la mijloc e ceva gresit. Fiecare ar trebui sa lase de la el sau sa argumenteze in mod corect parerea pesonala astfel incat discutia va fi una matura si cu o concluzie clara. Daca iti vei supara cu adevarat partenera, sigur vei dormi pe canapea.

Pat confortabil
Pana acum erai obisnuit/a sa dormi singur in pat. Daca iti era cald, te mutai pe partea cealalta, dar ce se intampla cand dormi cu partenerul tau? Este destul de dificil sa gasesti un partener a carui personalitate sa te completeze, dar treptat veti ajunge la un numitor comun. Ideal ar fi sa va achizitionati un pat mare, incat sa nu va loviti de partener in timpul noptii. Multe persoane prefera sa se bucure de intimitate, chiar si in timpul somnului.

Daca ti se cere sa faci ceva…e de rau
Convietuirea asta presupune anumite lucruri, printre care impartirea responsabilitatilor. Daca observi vase murdare in chiuveta, trebui sa le speli, nu sa anunti partenerul de acest lucru in timp ce stai relaxat pe canapea. Ar fi foarte utila o discutie in prealabil pentru a stabili cine si ce responsabilitati are mai exact, pentru a evista situatiile conflictuale.

Lasa un raspuns