Pilates sau Yoga, ce e mai potrivit pentru tine?

In timp ce unii adora vibe-urile Zen din timpul cursurilor de yoga, altii vorbesc doar despre ce arderi obtii in pozitia barcii la orele de Pilates. Dar cum sa-ti dai seama care ar fi cea mai buna metoda pentru tine? Cum sa te hotarasti daca sa te apuci de Pilates sau de Yoga?

Care este diferenta dintre Yoga si Pilates?

Atat Yoga cat si Pilates sunt exercitii fizice de intensitate scazuta ce pot fi efectuate acasa fiind necesare doar o suprafata plana si o salteluta speciala pentru antrenament, insa sunt totusi foarte diferite.

Majoritatea exercitiilor Yoga presupun pastrarea unei anumite posturi corporale precum pozitia copacului, pozitia luptatorului, cobra), posturi ce folosesc greutatea si rezistenta corpului tau.
Focusul se pune pe imbunatatirea echilibrului, a flexibilitatii si conexiunea minte-corp.
Pe masura ce parcurgi fiecare postura corporala, instructorul te ghideaza si cum sa respiri pe parcursul exercitiului, miscarea si respiratia tinzand sa devina sincronizate pe masura ce exersezi.

Pe durata cursurilor de yoga vei mai folosi si diverse instrumente cum ar fi caramizi de spuma, benzi sau curele si perne, care sa te ajute sa mentii anumite posturi pentru care nu esti inca suficient de flexibila.
Cel mai bine este sa faci Yoga intr-o incapere racoroasa sau afara in aer liber.

Pilates, pe de alta parte, este o metoda de workout creata de catre Joseph Pilates ce presupune exercitii precise, de lunga durata si in forta si control al respiratiei.
Pilates se bazeaza pe putere si stabilitate. Exercitiile de Pilates pot fi facute fie pe o saltea, fie cu ajutorul unei mingii mari de plastic gonflabile – minge de Pilates.
Vei invata denumiri de pozitii si exercitii cum ar fi: o suta, foarfeca si pendulul.
Dintre cele doua, Pilates este mai rapid decat Yoga si nu se pune atat de mult accent pe mindfulness pe parcursul orelor.

Care e mai bun pentru mine, Pilates sau Yoga?

Daca iti pui intrebarea ce sa alegi intre Yoga si Pilates, raspunsul depinde foarte mult de ce scopuri ai. Cu Pilates vei obtine echilibru si forta fizica, asa ca daca ai probleme cu spatele sau practici sporturi care necesita un bun echilibru fizic cum ar fi golf sau tenis, exercitiile de Pilates te vor ajuta foarte mult.
Daca iti doresti mai multa flexibilitate, relaxare si o mai buna conexiune minte-corp, Yoga este ceea ce trebuie sa alegi.
Pentru cei mai multi, Yoga nu este doar o forma de miscare fizica ci si o sansa de a se destinde si a se destresa.
Pentru a fi sigura ca faci cea mai buna alegere, metoda ideala ar fi sa incerci pe rand atat Yoga cat si Pilates si abia ulterior sa te decizi pe care vrei s-o practici in continuare.

Lasa un raspuns