Paine fara gluten si fara drojdie

Daca ai descoperit ca ai o alergie la gluten sau esti intolerant la aceasta substanta (suferi de boala celiaca), cel mai indicat este sa-ti prepari in casa propria paine.

Reteta de mai jos poate fi modelata si sub forma de chifle sau cornuri pe care le poti lua la birou alaturi de alte alimente la pachet.

Pentru ca cel mai adesea, cei care sufera de alergie la gluten au si intoleranta la ou si la drojdie, aceasta reteta contine inlocuitori pentru aceste doua ingrediente.

Reteta de paine fara gluten

Ingredientele necesare sunt: 400 grame faina fara gluten; 20 grame (un pliculet) de praf de copt (atentie ca si acestea pot contine gluten); 100 grame amidon de porumb; 14 mililitri de ulei (aproximativ o lingura de ciorba); 28 grame praf de inlocuitor de ou; 1 lingurita de sare; 400 ml (un pahar) de apa.

Se amesteca faina cu toate celelalte ingrediente uscate (sarea; praful de copt; amidonul si praful de ou si se omogenizeaza bine.

Apoi se adauga ingredientele umede si se amesteca pana se obtine o coca moale. Se coace timp de 45 de minute, la inceput la foc rapid (5 minute), apoi la foc potrivit 40 minute.

Pentru o coaja rumena si crocanta ungeti painea cu o pensula cu apa cand o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca acoperita cu un prosop de bucatarie.

 

Lasa un raspuns