Locuri si lucruri din casa pe care nu te prea gandesti sa le cureti

Curatenia in casa este un lucru de care orice om care isi doreste o viata sanatoasa se ocupa foarte des. Cele mai multe femei isi fac un titlu de mandrie din cat de curata este casa lor. Dar, adesea, exista inevitabil niste locuri sau lucruri din casa carora, cei mai multi dintre noi nu le dam atentie atunci cand facem curatenie.

Prizele

De multe ori neglijam sa curatam capacele de protectie ale prizelor iar acestea devin cu timpul foarte dificil de curatat.

Capacele de plastic ale prizelor si interupatoarelor se curata foarte usor cu servetele speciale pentru sters mobila sau cu o carpa pe care ai pulverizat spray antistatic. Atentie mare! Nu pulveriza lichid pentru spalat mobila sau parchetul direct in priza. Umezeala ramasa in orificiile prizei poate cauza un scurtcircuit cand vei alimenta la curent un aparat electrocasnic.

Capul de dus

Foarte multe gospodine curata bateriile de la chiuveta din baie si pe cele de la cada, dar neglijeaza sa curete si capul de dus. In timp, datorita calcarului din apa de la robinet, gaurile prin care iese apa din capul de dus se pot infunda.

Se curata foarte usor cu orice solutie de curatat speciala pentru produsele de inox sau frecat cu partea abraziva a unui burete de vase inmuiata in bicarbonat si putina zeama de lamaie.

Becurile

Da, si becurile trebuie sterse de praf sau chiar clatite cu apa calda si detergent de vase periodic. Atentie! Se curata doar partea din sticla a becului si preferabil ca becurile sa fie desurubate in timpul acestei operatiuni. Nu folosi solutii de geamuri pentru a pulveriza direct pe bec. In timp, daca nu le cureti de praf, acestea vor da mai putina lumina.

Telecomanda

Unul dintre lucrurile care se murdaresc inevitabil foarte mult datorita utilizarii frecvente dar pe care uitam sa o curatam este telecomanda. Butoanele acesteia vor ajunge sa nu mai raspunda cum trebuie la comenzi daca nu o vei curata cel putin o data pe saptamana.

Perdeaua de dus

Chiar daca unii isi imagineaza ca este suficient sa dea un jet de apa pe perdeaua de dus ca sa inlature clabucul depus pe ea inainte sa iasa din cada, aceasta metoda nu este deloc suficienta pentru a curata eficient o perdea de dus. Aceasta trebuie scoasa si spalata la masina de spalat la fel de des cum schimbi si prosoapele de la baie.

Prajitorul de paine

Firimiturile din prajitorul de paine raman aproape zilnic sa se usuce in prajitor pentru ca, nu-i asa, cine are timp dimineata cand iti iei micul dejun pe fuga, grabit sa ajungi la serviciu/scoala, etc. sa mai stai sa cureti prajitorul? Ne bucuram de feliile de toast pe care le savuram dimineata langa cafea si uitam aproape zilnic sa curatam prajitorul de paine.

Lasa un raspuns