Irlandezii au sarbatorit St. Patrick’s Day… pe internet!

Pe 17 martie Irlandezii isi serbeaza ziua nationala si sarbatoarea Sfantului Patrick, un prilej an de an de a asculta pe strazi muzica traditionala, a canta, a dansa si a organiza parade cu zeci de mii de participati costumati in verde si cu accesorii in forma de trifoi.

In acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, guvernul Irlandez a inchis barurile si restaurantele iar irlandezii au celebrat aceasta sarbatoare pe Internet, pe retele de socializare si prin Whatsapp!

In 17 martie 2020, orasul Dublin a fost pustiu, foarte putini fiind cei care au iesit din case purtand celebrele costume verzi decorate cu trifoi si palariile imense.

Nascut in jurul anului 385, in Britania, Sfantul Patrick este un sfant din calendarul catolic, despre care se spune ca i-a crestinat pe irlandezi si este considerat ocrotitorul lor spiritual. Ca simbol ramas de atunci prezent, a folosit frunza de trifoi verde pentru a le explica oamenilor Sfanta Treime.

Desi druizii se opuneau, Patrick a construit 365 de biserici si manastiri pentru comunitatile crestine infiintate in Irlanda.

Lasa un raspuns