El si ea – vacante separate? Argumente pro si contra

Idealul ei de vacanta este sa stea toata ziua la plaja pe malul marii cu o carte in mana ascultand valurile si bronzandu-se? Ideea lui pentru un concediu perfect se rezuma la un cort, echipament de escalada si sa bantuie crestele muntilor?

Ce este de facut cand intr-un cuplu apar disensiuni in privinta destinatiei de vacanta? Cat de benefic este sau cat de daunator pentru un cuplu sa plece separat in vacante?

Conform expertilor in relatii matrimoniale, a pleca separat in concediu poate avea un efect benefic asupra unei relatii atata timp cat durata vacantei este egala ca durata si cei doi se pun de acord cu asta.

Bineinteles, nu este ok ca unul dintre parteneri sa plece in concediu sa se relaxeze in timp ce jumatatea sa ramane acasa mergand zilnic la job si ocupandu-se de treburile domestice.

Insa daca ea alege sa petreaca un sejur cu prietenele sau familia ei la mare, la casa bunicilor, el isi poate planifica in aceeasi perioada o vacanta la munte sau cu prieteni comuni care adora ca si el ciclismul sau cine stie ce alte activitati sportive.

Toate cuplurile au specificul propriu, asa ca ceea ce poate functiona pentru unii, poate fi dezastruos pentru altii.

Important este ca cei doi sa fie pe deplin de acord ca partenerul sa isi petreaca timp separat in vacanta. Cel mai bine este insa ca dupa aceasta etapa de timp personal in concediu sa urmeze si cateva zile petrecute impreuna in care cei doi sa se regaseasca, sa-si povesteasca lucrurile traite si locurile vizitate si sa se bucure de clipe in doi.

Este util sa petreci uneori timp fara partenerul tau, astfel iti va fi mai dor de el, ai timp sa-ti analizezi in liniste sentimentele, sa te bucuri de lucrurile care-ti fac placere fara a-l supune la chinul de a suporta activitati sau locuri care nu-i plac.

 

Lasa un raspuns