De ce sa crezi in fantome

Halloween este perioada in care fantomele si decoratiunile infricosatoare sunt expuse in public si astfel ne reamintim de taramul mortilor.

Originile Halloween-ului, din zilele noastre, se intorc la samhain care este o sarbatoare celtica care credea, pe larg, ca taramul dintre cei vii si cei morti se suprapunea, inclusiv fantomele. In epocile trecute, oamenii si misionarii erau indrumati sa crestineze toate sarbatorile pagane si sa nu le mai ignore.

In consecinta, aceste sarbatori au devenit practic niste zile sfinte ale tuturor sufletelor, iar convorbirile cu mortii au devenit, din punct de vedere religios, considerate adecvate. Ziua Sfantului a fost cunoscuta dupa denumirea All Hallows’ Day sau All Hallows’ Evening, ulterior devenind Hallowe’en.

Credintele pagane din jurul mortilor au continuat si nu numai, acestea au devenit si practici ale bisericilor timpurii. Ulterior, de exemplu, fantomele au fost identificate ca superstitii catolice in tari protestante. Au existat nenumarate dezbateri cu privire la existenta fantomelor si timp de multe decenii, oamenii s-au indreptat catre stiinta pentru a “trata” aceasta problema.

Pana in secolul XIX, adeptii spiritualismului credeau ca mortii pot conversa cu cei vii, si astfel aceasta practica devenise de fapt o “tehnica” populara.
Aceste “credinte” nu au facut parte doar din lumea crestina, in Taiwan de exemplu, aproximativ 90% dintre oameni raporteaza ca au vazut fantome de-a lungul vietii.

Taiwan, pe langa Japonia, Coreea, China sau Vietnam, sarbatoreste “luna fantoma“, perioada in care se crede ca fantomele cutreiera libere prin lumea celor vii. Aceste festivaluri si credinte au fost asociate cu povestile budiste, in special cand Buddha instruieste si invata un tanar cum sa isi ingrijeasca mama, pe care o vede ca sufera precum o fantoma flamanda/insetata.

De regula, multe dintre aceste fantome sunt vazute ca fiind prietenoase, de regula aceste fiind ancestrale si binevenite in interiorul casei atunci cand se tin diverse festivaluri specifice. Fantomele neprietenoase sunt acele fantome furioase sau flamande care ii bantuie pe cei vii.

Multi oameni au studiat aceste aspecte, si, ulterior, s-a constatat faptul ca fantomele bantuie din motive intemeiate. Aceste motive variau de la omoruri nesolutionate, absenta unor inmormantari adecvate, sinucideri, tragedii sau alte esecuri. Fantomele adesea cauta dreptate dincolo de mormantul lor, astfel ca acestea “apeleaza” la diversi indivizi din lumea celor vii. De exemplu, in America, au fost asociate diverse crime din campusuri universitare cu aspecte sordide din trecutul respectivelor campusuri.

Aparitia fantomelor reprezinta adesea faptul ca etica si moralitatea transcend viata noastra si ca povara spirituala este foarte grea.
Cu toate acestea, povestile cu fantome pentru unii oameni inseamna speranta. Speranta aceasta a lor consta in faptul ca exista viata dupa moarte, dar si faptul ca poate au o sansa de a intra in contact cu cei care au trecut in lumea cealalta. Asadar, au o modalitate de a-si ispasi greselile din trecut.
De recomandat ar fi ca lumea sa aprecieze Halloween-ul, dar si rolul fantomelor, precum si trecutul bantuit al acestei lumi si chiar si modul in care le este indrumata viata morala si etica.

Lasa un raspuns