De ce ai semne albe pe unghii… Stiai?!

Cu siguranta ai auzit si tu in copilarie de la bunici ca se spunea, fie tie, fie altora care aveau mici pete albe pe unghii ca este o lipsa de calciu. Acest lucru nu este adevarat.

Un alt mit care circula, si care bineinteles ca era crezut doar de catre cei mici, era ca micile pete albe de pe unghii sunt consecintele minciunilor pe care le-ai spus. Aici nu cred ca mai este nevoie sa argumentam neadevarul afirmatiei.

Care este adevarata cauza a petelor albe de pe unghii?

In primul rand, carenta de calciu nu este cauza aparitiei acelor striatii albe care apar uneori pe unghii. Leuconichia este insa cauzata intr-adevar de lipsa din organism a unor nutrienti. Printre acestia se numara: Vitamina B6, Vitamina A, Fierul si Zincul.

Asadar, daca suferi de o carenta vitaminica dintre cele de mai sus este posibil ca unghiile tale sa devina fragile si casante. Atunci cand matricea unghiei este perforata, aceasta incepe sa fie acoperita de pete albe.

Ce alte proble cauzeaza Leuconichia?

Exista si alte boli care pot da leuconichie, cum ar fi psoriazisul, ulcerul peptic, colita ulcerativa sau nefrita.

O boala genetica sau un efect advers al administrarii de antibiotice ce contin sulfamide pot cauza de asemenea petele albe de pe unghii.

Tags:

Lasa un raspuns