Caz socant! O femeie cu doua utere a nascut gemeni la o luna dupa primul copil

O tanara femeie din Bangladesh a nascut gemeni la doar o luna dupa ce nascuse un alt baietel.

Arifa Sultana, o femeie de doar 20 de ani din Bangladesh a nascut la sfarsitul lunii februarie un baietel prematur, dar dupa 26 de zile a ajuns de urgenta la spital acuzand dureri de burta.

Doctorii au descoperit cu uimire ca femeia era in continuare insarcinata si inca cu gemeni, sarcina gemelara fiind intr-un uter separat de cel in care fusese primul baietel.

Medicii i-au facut o operatie cezariana in regim de urgenta si femeia a devenit din nou mama, de aceasta data de gemeni. Cei doi frati gemeni erau sanatosi si au fost trimisi acasa fara complicatii.

Am fost socati!

Dr Sheila Poddar, ginecologul de la Spitalul Ad-din din Bangladesh care a efectuat operatia de cezariana Arifei Sultana pe 21 martie s-a declarat absolut socata. “Cand femeia s-a prezentat la spital cu dureri de burta i-am facut o ecografie si am descoperit ca era insarcinata cu gemeni”, a spus doctorita.

Tanara provine dintr-o familie foarte saraca si nu si-a facut niciodata o ecografie pe parcursul sarcinii si cand a nascut baietelul credea ca totul va decurge normal in viitor. Nici prin gand nu-i trecea ca era in continuare insarcinata si ca urma sa aiba in curand trei copii.

Conform unui ginecolog din Singapore, uterul dublu sau uterus didelphys cum se numeste in limbaj medical nu este atat de rar pe cat am putea crede.

Ce este uterul didelf?

Este termenul care descrie conditia medicala in care o femeie are un uter dublu in loc de unul singur asa cum au majoritatea femeilor.

La un fetus de sex femin, uterul este compus din doua tuburi mici. Cand fatul se dezvolta, tuburile se unesc, in mod normal, pentru a forma un organ cavitar, mai mare numit uter. Uneori, totusi, acestea nu se unesc complet; in schimb fiecare dintre ele se dezvolta ca o structura independenta. In aceasta situatie este vorba despre un uter didelf sau dublu.

Lasa un raspuns