Cum sa iti decorezi gradina

Daca locuiesti la casa si ai si o gradina, ai putea introduce cateva elemente ce vor face aceasta gradina sa para mult mai spatioasa, primitoare si vesela! Astfel, ea are potentialul de a deveni una dintre cele mai atractive caracteristici ale casei tale! Poti opta pentru elemente decorative precum statui, obiecte reconstruite sau flori si astfel vei atinge un echilibru intre simplitate si rafinament, pastrand in acelasi timp si frumusetea naturala a acesteia!

Scaune functionale
Pentru a te bucura de liniste si pentru a-ti odihni picioarele intr-o zi calduroasa de vara, ar fi ideal sa te poti odihni in tihna in gradina! Daca ai gradina spatioasa, aseaza o banca din piatra sau fier forjat si decoreaz-o cu perne! Poti suplimenta cu scaune de tip Adirondack sau chiar scaune cioplite pentru un efect de tara. Ideal este sa nu aglomerezi gradina, ci sa le asezi sistematic, astfel incat sa complimentezi spatiul acesteia. Daca sunt prea apropiate unele de altele, va fi sufocant si iti obosi privirea.

Proiectare zona de relaxare
Gradina trebuie tratata ca pe o alta camera a casei tale, in special in ceea ce priveste decorul. Poti opta pentru o canapea, scaune supradimensionate sau otomane si chiar si un sezlong! Astfel, va fi gradina perfecta pentru odihna dar si pentru diverse intalniri. Rezerva sectiunea centrala a gradinii si in mijloc plaseaza o masuta de cafea!
Mobilierul de exterior din materiale rezistente precum pin, cedru, rachita sau tec sunt cele mai recomandate si indicate deoarece sunt rezistente la apa, conditii meteo nefavorabile si temperaturi extreme!

Echilibru intre casa si gradina
Daca gradina ta este micuta si porneste fix de la o incapere a casei, indicat ar fi sa pastrezi o oarecare distanta de aceasta! De exemplu, poti incepe cu mobilier si accesorii care sa se complimenteze. Poti avea de o parte si de alta a usii un set de scaune, astfel incat invitatii tai pot trece inainte si inapoi din interior si exterior fara probleme.

Leagan din anvelopa
Se poarta tot mai des balansoar dintr-o anvelopa veche! Este foarte util si un obiect de decor (si nu numai) foarte dragut! Ai nevoie doar de o anvelopa, franghie si un copac robust. Trebuie doar sa fixezi anvelopa si gata, leaganul este gata! Chiar daca te gandesti ca nimeni nu il va folosi, este un ornament care cu siguranta va atrage privirile! Daca nu iti place anvelopa neagra, o poti picta intr-o culoare deosebita, cum ar fi albastru sau galben, astfel incat sa se imbine perfect cu verdeata gradinii! Daca vrei sa mai aduci inca o intrebuintare pentru acest leagan, poti umple golul cu pamant si astfel sa il transformi intr-un ghiveci improvizat.

Gardul
Un aspect foarte important peste care este musai sa NU treci este gardul! Joaca un rol foarte important in decorul gradinii tale si este indicat, in functie de stilul acestuia, sa gasesti ornamentele si mobilierul adecvate! Daca gardul este din placi albe, beton sau fier forjat, atunci este recomandat sa adopti o varianta mai moderna in decorarea gradinii, iar daca gardul este din lemn, atunci poti opta pentru o varianta mai rustica si mai romantica a amenajarii. De regula, este foarte placut sa creezi un contrast, dar trebuie sa faci asta cu grija! Amestecul poate crea un aer boem si contemporan care, practic, este atemporal,doar ca trebuie sa te documentezi putin in ceea ce priveste materialele folosite, precum si spatiul pe care urmeaza sa il ocupi. Pentru a pastra linistea si confidentialitate, ar fi recomandat sa optezi pentru un gard mai inalt!

Statui si ornamente
Fa in asa fel incat gradina ta sa prinda viata! Plaseaza strategic statui sau zane in miniatura, precum si figuri si figurine sau ghivece mici cu flori sau scobituri de copaci pentru a oferi gradinei un efect feeric! Aceste ornamente sunt din ce in ce mai populare.

Fantana
Daca spatiul gradinii tale este foarte mare atunci ai posibilitatea de a amplasa in mijlocul acesteia sau in lateral o fantana. Pe langa sunetul pasarilor, zumzetul apei care curge te va linisti de indata! Deoarece o fantana necesita destul de multa atentie, preferabil sa o situezi in centrul acesteia sau intr-un colt periferic, iar daca te orientezi catre o fantana cu auto-reciclare, atunci este foarte posibil sa fie nevoie sa modifici instalatiile subterane. Trebuie sa ai grija deoarece aceste instalatii de apa tind sa atraga animale mici, iar daca folosesti gradina si pentru cultivare de leguma, acest lucru poate fi daunator.

Alee cu pietre
O idee interesanta si draguta ar fi sa creezi o alee formata din pietre. Poti realiza o poteca, iar de o parte si de alta sa plantezi flori. Trebuie sa ai in vedere ca este necesar sa le organizezi simetric deoarece vor avea un mare impact vizual. Poti alterna intre culori inchise si deschise pentru o profunzime vizuala mai mare. Daca vrei sa faci ceva si mai special, poti folosi lemn in loc de pietre. Totul va fi mult mai fermecator.

Iluminare exterioara
Ca o alternativa la iluminarea conventionala a gradinii, incearca sa te folosesti de faruri multicolore, felinare sau abajururi. Acestea vor crea jocuri de lumini, iar impreuna cu plantele si sculpturile, vor avea un efect senzational! Daca vrei sa folosesti lumanari reale pe masuta de cadea, de exemplu, atunci trebuie sa ai grija sa previi un potential incendiu.

Lasa un raspuns