Cum iti influenteaza viata alergarea

Cel mai probabil toata lumea a auzit despre importanta sportului in viata noastra, iar studiile stiintifice dovedesc faptul ca exercitiile fizice obisnuite au beneficii pentru sanatate. Sportul reprezinta cel mai bun medicament pentru corpul uman!
Studiile arata ca alergarea, de exemplu, ajuta la prevenirea obezitatii, a diabetului de tip II, a bolilor de inima, hipertensiunii arteriale, accidentelor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer si altor serii de afectiuni neplacute. Pe langa toate acestea, alergarea imbunatateste in mod considerabil calitatea vietii emotionale si mentale.

Vei observa schimbari in bine, precum:

Alergarea te va face mai fericit
Daca obisnuiesti sa faci exercitii, atunci stii despre ce e vorba. Dar daca acum faci cunostinta cu adevarat cu alergatul, vei observa ca alergatul iti pune in miscare sangele, dar si hormonii, stimuleaza inmultirea celulelor nervoase din anumite zone, precum zona memoriei si a invatarii, astfel fiind imbunatatita capacitatea de memorie. Stresul nu e pe placul nimanui, astfel ca alergatul va lupta contra stresului si a hormonului asociat cu el – cortizonul.
S-a dovedit ca mersul pe jos sau alergatul ridica starea de spirit a persoanei care sufera de depresie. Activitatea fizica este una dintre alternativele eficiente in tratarea depresiei. Sportul te ajuta sa iti controlezi anxietatea si stresul si vei observa, chiar si in zilele in care te fortezi sa te dai jos din pat, imbunatatiri in ceea ce priveste starea ta de spirit si concentrarea. Vei resimti efecte benefice si asupra somnului, astfel ca odihna ta va fi mult mai linistitoare. Uneori, sportul/alergarea pot avea aceleasi beneficii pentru corp precum medicamentele care uneori pot da dependenta.

Te ajuta sa iti mentii silueta sau sa slabesti
Exercitiile te ajuta sa arzi calorii, bonusul fiind faptul ca aceste calorii ard chiar si dupa ce ai terminat exercitiile.
Daca vrei sa te apuci de alergat, asta nu inseamna ca trebuie sa faci direct sprint sau sa exagerezi. Nu rezolvi nimic daca alergi intens o saptamana si dupa renunti. Organizeaza-te si fa-ti un program pe care sa il urmezi pe timp indelungat.

Iti intareste genunchii
Alergarea creste masa osoasa si chiar ajuta, in timp, la prevenirea pierderilor osoase aparute odata cu varsta. Pe langa intarirea genunchilor, alergarea intareste si restul articulatiilor si oaselor. Din batrani se spunea ca alergarea este rea pentru genunchi, dar s-a dovedit stiintific ca ca nu provoaca leziuni asupra genunchilor, ba din contra. S-au facut studii si asupra sportivilor de performanta si nu au prezentat efecte negative in istoricul lor.

Reduce riscul de cancer
Intr-adevar, alergarea nu vindeca cancerul, dar exista o multitudine de dovezi care ajuta la prevenirea acestuia. Exercitiile fizice regulate sunt asociate unui risc mai mic de tipuri de cancer. Intotdeauna, sportul imbunatateste calitatea vietii.

Lasa un raspuns