Cele mai stranii 10 locuri din Romania

Castele bantuite de fantome, locuri unde flacarile izbucnesc din senin din pamant, paduri si pesteri sinistre unde poti auzi voci si locuri blestemate unde se spune ca ai parte de multe lucruri neplacute daca te ratacesti, toate astea se gasesc pe meleagurile tarii noastre. Iata care sunt cele mai misterioase zece locuri din Romania.

Muntii Bucegi

Exista numeroase povesti legate de Sfinx-ul de pe platoul Bucegilor care spun ca de sub el ar pleca o serie de tuneluri subterane care fac legatura cu alte zone din Carpati. Desi geologii nu au descoperit dovezi ale acestor tuneluri, pasionatii de paranormal sunt convinsi de existenta lor.

Varful Gugu din Muntii Godeanu

Supranumit si Muntele lui Zamolxe, acest varf se pare ca uneori pur si simplu dispare, sau devine invizibil. Despre acest loc se spune ca aici ar fi avut salasul insusi marele preot dac Zamolxe.

Se spune ca aceasta zona l-a inspirat pe celebrul autor Jules Verne care a plasat aici actiunea din romanul sau Castelul din Carpati.

Balta Vrajitoarelor

In apropiere de Bucuresti, in Padurea Boldu-Creteasca, se afla o balta despre care se spune ca nu are fund si pe malul careia se practica anumite ritualuri secrete cu ocazia sarbatorii Sanzienelor si de Sfantul Andrei. Denumirea baltii isi are originea in farmecele si blestemele facute aici de femeile care se ocupa cu magia neagra.

Rapa Diavolului

Un sat din judetul Prahova – Poiana Trestiei este situat pe malul unei rape cu un supranume infricosator. Rapa Diavolului este o prapastie despre care se spune ca era locul unde se adunau in vechime preotii daci pentru a practica ritualuri sacre si pentru a invoca spiritele naturii.

Athosul din Romania sau Manastirea Frasinei

Pe terenurile acestei manastiri nu au voie sa intre femeile. Sfantul Calinic se spune ca a fost cel care a facut acest legamant ca in manastirea de la Frasinei sa nu puna piciorul nicio fata sau femeie iar cele care s-au deghizat in barbati si au incercat sa mearga acolo sa se roage au avut parte de multe intamplari nefericite.

Un portal magic in Pestera Tausoare

In Muntii Rodnei, mai precis in Pestera de la Izvorul Tausoarelor s-au descoperit unele galerii pline de niste formatiuni ciudate de gips si a unor bile ciudate a caror origine nu a putut fi inca descoperita de catre geologi.

Se spune ca un barbat care a adormit noaptea in aceasta pesterea s-a trezit a doua zi undeva in Muntii Bucegi fara a sti cum a ajuns acolo. Iar vizitatorii pesterii povestesc ca aud adesea vocile unor copii si ale unor femei si alte zgomote ciudate cu surse necunoscute.

Castelul Iuliei Hasdeu

Legenda spune ca Bogdan Petriceicu Hasdeu a pus sa fie ridicata casa cu trei turnuri de piatra ce aminteste de un castel in memoria fiicei sale, dupa planurile pe care chiar ea i le-ar fi aratat in vis.

Doborat de durerea prematura a pierderii fiicei sale Iulia, care a murit la doar 18 ani de tuberculoza, BP Hasdeu se spune ca ar fi incercat sa o contacteze in timpul unor sedinte de spritisim.

Multi ameni povestesc ca daca te plimbi in miezul noptii pe langa acest castel poti auzi cantecele pianului care i-a apartinut Iuliei Hasdeu.

Padurea Hoia Baciu

In Ardeal, aproape de Cluj Napoca se afla o padure plina de copaci foarte strambi. In acest loc se spune ca se aud voci ciudate si un cioban a fost dat disparut impreuna cu intreaga sa turma de oi pe cand trecea prin Padurea Hoia Baciu. Acest lucru i-a adus locului supranumele de Triunghiul Bermudelor al Romaniei.

Podul lui Dumnezeu

Un pod natural alcatuit din pietre care au ramas suspendate in urma prabusirii tavanului unei pesteri, acest fenomen natural se spune ca ar fi avut loc in urma rugamintilor satenilor care L-au rugat pe Dumnezeu sa-i scape de diavolul salasluit in acea pestera.

O alta legenda spune ca Sfantul Nicodim a fost acuzat de sateni ca ar fi furat bani pentru constructia Manastirii Tismana si l-au alungat. Ca sa scape de ei Sfantul s-a rugat Lui Dumnezeu si acesta i-a construit acest pod de piatra.

Focurile vii

Desi specialistii au explicat faptul ca emanatiile de gaze naturale din pamant se pot aprinde in urma frecarii de straturile superioare in timp ce ies la suprafata, oamenii insista sa considere flacarile care apar langa satul Terca din judetul Buzau ca pe un fenomen paranormal.

Lasa un raspuns