Cele mai bantuite orase din Europa

Fanii filmelor supranaturale sau horror pot vizita anumite orase ale lumii pentru a experimenta si in viata reala aparitia unor spirite sau fantome! Ai fi uimit de fantomele care bantuiesc aceasta lume!

Londra

Cand ceata se coboara peste Londra, totul pare desprins parca dintr-un film horror gotic victorian. Nu este de mirare ca multe dintre cele mai faimoase fantome ale orasului au fost regasite la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20. Londonezii adora pub-urile, iar acestea au propriile fantome precum spiritul Annie Chapman, una dintre victimele lui Jack the Ripper. Au fost observate, de asemenea, creaturi misterioase pandind padurile din Hackney Marshes, populata de fotbalisti amatori.

Praga

Conform folclorului, strazile din Praga au fost in trecut supravegheate de un golem de lut, adus la viata de un rabin, pentru a apara ghetourile evreiesti. Castelul Houska se banuieste ca a fost construit peste o poarta care ducea catre iad si ca demonii scapau din acea temnita. Daca ratacesti noaptea prin oras, n-ar trebui sa te surprinda aparitia unui templier fara cap care calareste pe strazile pietruite ale orasului.

Dublin

Multe dintre povestile ciudate de groaza din lume au fost scrise de scriitori gotici originari din Dublin: Charles Maturin, Lafcadio Hearn, Sheridan Le Fanu sau Bram Stoker. De asemenea, celebra universitate din Dublin a fost bantuita de fostul lector, Edward Ford, ucis in anul 1734, sau insula Lambay, de pe coasta Dublinului, bantuita de spiritele marinarilor care s-au inecat atunci cand corabia RMS Tayleur s-a scufundat in calatoria Liverpool – Australia.

Edinburgh

Numai cei curajosi au curajul sa exploreze orasul subteran de Halloween. Pasajele si tunelele subterane sunt bantuite si se banuieste ca ar fi vizitate de un om ce poarta o haina gri, afirmandu-se ca acesta a murit in circumstante suspecte. Cel mai inspaimantator loc dintre toate este cimitirul Greyfriars Kirkyard, unul dintre primele lagare de concentrare din lume. Se aude ca aici exista activitate paranormala.

Roma

Roma are o reverenta aparte pentru trecut, dar si pentru viata de apoi, in special datorita statuilor dedicate mortilor sau a scenelor morbide de pe usile bisericilor. Multi catolici nu trec de aceste usi, deoarece considera ca aduc ghinion. De asemenea, unii oameni spun ca poti vedea spiritul lui Giordano Bruno ratacind prin piete, filosof si astrolog executat de Inchizitia Romana. Poti vedea si spiritul lui Papa Joan, daca te plimbi pe podul Ponte Sisto, despre care se crede ca a domnit in Evul Mediu.

Bucuresti

Romania este faimoasa pentru multe lucruri si multe personalitati, printre care si Vlad Tepes. Printul medieval si-a chinuit dusmanii si a urmarit ca acestia sa moara lent, iar asta l-a inspirat pe Bram Stoker pentru personajul sau celebru, Dracula, precum si castelul acestuia din Transilvania, fiind o atractie turistica foarte populara.
Si Hotelul Cismigiu din Bucuresti se aude ca ar fi bantuit de spiritul unei tinere care a murit pe vremea cand cladirea era folosita drept camin studentesc, dar si Palatul Parlamentului se spune ca ar fi bantuit de o femeie fantoma, care cere ajutorul trecatorilor.

Madrid

Si Madrid are parte de fantome, multe dintre ele locuind in unele dintre cele mai faimoase cladiri ale orasului dar si in atractii turistice populare, cum ar fi Ministerul Finantelor, care a fost folosit ca inchisoare in timpul Razboiului Civil si loc de inmormantare pentru cei care au murit. Localnicii sustineau ca se auzeau voci ciudate, dar si lovituri in usi si ferestre. De asemenea, Palatul Linares este bantuit de spiritul fiicei ucise din familia nobila care a locuit candva acolo.

Istanbul

Orasul Istanbul este un oras cu foarte multe fantome, si nu doar spiritele care vin si pleaca, ci si cladirile in sine! Conacul Bakırpasa se spune ca dispare o noapte in fiecare an, dar nimeni nu stie unde anume. Se crede ca Cevahir Bedesten situat intr-un cartier comercial ascunde un portal catre o alta lume sau ca Yusuf Ziya Pasha, care se afla pe tarmul Bosforului, este vizitat de regretata sotie a lui Yusuf Ziya, pasa otoman.

Paris

Paris are o latura romantica, dar si o latura supranaturala. Fanii lucrurilor ciudate vor fi fascinati de semnificatiile catacombelor care se afla sub oras. Francezilor le place sa studieze supranaturalul, iar Le Musee des Vampires este dedicat vampirilor, in timp ce Le Manoir de Paris este un muzeu-casa bantuit. Cel mai cunoscut cu siguranta este Omul Rosu, un spectru foarte cunoscut, ce se spune ca a murit de propria sabie. Fantoma lui apare ca o premonitie a mortii, desi se spune totusi ca insusi Napoleon s-a consultat cu acesta, inainte de lupta.

Berlin

Ca si Paris, orasul Berlin se bazeaza pe o retea de tuneluri si camere ascunse. Aceste pasaje slab luminate spun o mie de povesti, iar personajele lor raman inca prinse in aceste labirinturi subterane. Vechile ruine ale manastirilor gotice franciscane sunt bantuite de fratele Roderich, un barbat rauvoitor care si-a ucis fiul. Cetatea Berlinului este bantuita de fantoma Annei Sydow, fiind intemnitata in ziduri de fiul iubitului ei.

Pana in zilele noastre, oamenii afirma ca o vad ratacita pe holuri, fiind blocata acolo.

Lasa un raspuns