Ce nu stiai despre…pinguini!

Vei afla fapte care te vor surprinde, ca de exemplu: stiai ca oamenii recolteaza excrementele pinguinilor numiti guano?

  • Pinguinii care locuiesc in Antarctica, dar si in zonele apropiate, supravietuiesc intr-un numar foarte mare spre deosebire de pinguinii care traiesc in climatele mai calde.
  • La fel ca ursii polari care sunt vazuti doar in Polul Nord (emisfera nordica), pinguinii sunt vazuti doar in emisfera sudica, desi nu se limiteaza doar la Polul Sud.
  • Unele specii de pinguini se regasesc si in Noua Zeelanda, iar pinguinii Galapagos se regasesc doar in Insulele Galapagos, fiind prezente langa Ecuador.
  • Precum cainii, pinguinii iti tin aripile departe de corp pentru a se racori.
  • Coloritul pinguinilor este special: culoare inchisa in partea superioara a corpului, culoare deschisa in partea inferioara, lucru care ii ajuta foarte mult. Pentru pradatorii din cer, laturala dorsala neagra a pinguinilor se amesteca cu culoara albastruie inchisa a oceanului, iar pentru predatorii din apele adanci, partea ventrala alba a pinguinilor se amesteca cu cerul si zapada.

  • La fel ca in cazul oamenilor, afectiunea este foarte importanta pentru pinguini. Masculii acestei specii au propriul lor mod de a atrage femelele. Pinguinul masculin Gentoo aduce femelei pietricele drept cadou.
  • Majoritatea pinguinilor depun doua ora in cuibul lor. Doar pinguinul rege┬ádepune un singur ou si nu are propriul cuib, deoarece are colonii de cuiburi.
  • Culoarea pinguinilor Guano se schimba odata cu mancarea pe care o consuma. De exemplu, daca pinguinul mananca krill, atunci culoarea lui va fi rozalie si daca mananca peste, culoarea va fi alba.
  • Cel mai tip de pinguini era Anthropornis Nordenskjoldi (specie disparuta). Atingeau aproximativ 1,7 / 1,8 m.
  • In 1980 in Antarctica, pinguinii au gasit cea mai timpurie fosila. Acestia au fost numiti Waimanu manneringi si au trait acum 60 de milioane de ani, numele fiind derivat de la cuvantul maor, un trib din Noua Zeelanda, care inseamna “pasare de apa”.
  • Originea cuvantului “pinguin” este discutabila, nu exista o certitudine de unde provine exact.

  • Pinguinii inoata destul de repede, astfel ca acestia se pot propulsa aproximativ 7 m. Acest lucru este vizibil si in cadrul delfinilor.
  • Pinguinii mai mici nu se scufunda la fel de adanc ca cei mari, deoarece sunt mai slabuti si oasele lor sunt pline de aer.
  • Oasele pinguinilor mai mari sunt mai solide, iar pinguinii imparati se pot scufunda pana la adancimi de aproximativ 1870 m si pot rezista in apa pana la 22 de minute.

Lasa un raspuns

*

code