Focaccia sau arta pe paine?!

Cum sa faci cea mai pufoasa si aspectuoasa focaccia? Reteta pentru acest preparat nu este deloc grea, iar a transforma o banala focaccia intr-o adevarata opera de arta pe care aproape ca iti este si mila sa o mananci, nu este deloc greu. Ai nevoie doar de cateva ingrediente banale si de multa, multa inspiratie.

Ingrediente necesare:

250 gr faina
150 ml apa
25 ml ulei masline
2 linguri apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1/2 pliculet drojdie uscata (7 gr)
1/2 lingurita oregano uscat

Preparare:

Foloseste un vas suficient de incapator pentru a framanta un aluat ca pentru o paine normala. Amesteca in vas putina apa calduta (150 mililitri) cu zaharul si uleiul si adauga faina amestecata cu sarea si cu drojdia.

Din aceste ingrediente framanti aluatul pana cand nu se mai lipeste de marginile vasului.

Focaccia poate fi coapta intr-o forma rotunda de pizza, sau intr-o tava obisnuita dreptunghiulara.

Aluatul se lasa la crescut direct in tava in care vei coace focaccia, tava pe care o ungi in prealabil cu putin ulei de masline.

Aluatul se intinde usor cu degetele si se lasa sa creasca la loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie pana isi dubleaza volumul.

Ornare:

Poti folosi feliute de masline sau chiar masline intregi (da frau liber imaginatiei si foloseste atat masline verzi cat si negre).

Alterneaza culorile pe focaccia folosind albul cepei taiate din care poti face minunate flori, verdele coditelor de patrunjel, rosul aprins al feliutelor de rosii cherry, galbenul intens al boabelor de porumb.

O foarte buna si gustoasa idee decorativa pentru focaccia sunt si semintele decojite de dovleac, semintele de mac si de susan. Poti realiza cu ajutorul lor adevarate opere de arta.

Focaccia se coace la cuptorul preincalzit aproximativ 20 minute.

Pofta buna!

Lasa un raspuns