7 lucruri care fac o femeie frumoasa (pe care machiajul nu le poate face)

Multe femei cred ca doar in machiaj exista cheia frumusetii. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt judecate de catre celelalte persoane doar pentru aspect, dar si din punct de vedere al culturii pop si mass-media care sustin aceste prejudecati superficiale. Afacerile mari castiga bani din urma promovarii intr-un mod nu tocmai bun a unor produse “miraculoase” si a unor efecte care… se lasa asteptate. Adevarul este ca frumusetea nu vine din aplicarea unei creme minune sau a unui rimel.

Sunt alte lucruri care fac o impresie mai buna si mai durabila decat ar putea face vreodata orice machiaj:

Pasiune
O femeie fara o pasiune este considerata o femeie plictisitoare. Uneori, viata este destul de grea si complicata si este necesar sa gasesti mereu cateva momente pentru tine. Unei femei ii este greu sa ia lucrurile intr-un ritm usor, lent, dar daca se neglijeaza si neglijeaza si aspectele care o incanta, micile placeri, atunci trece prin viata fara un sens bine definit si traieste o experienta fara pasiune.

O femeie care isi face timp si pentru pasiuni sau placeri, oricare ar fi ele, intelege ca viata este prea scurta si pretioasa pentru a nu te bucura de micile detalii. O femeie care se bucura de viata inseamna ca are multe de oferit, nu doar partenerului de viata, ci si prietenilor si celor din jur. De ce? Pentru ca pasiunea, fericirea sau bucuria pentru viata sunt contagioase.

Compasiune
O femeie cu inima rece nu se poate iubi decat pe ea insasi, dar cine anume o iubeste pe ea? Asta ar trebui sa dea de gandit multor femei. Daca o femeie este incapabila sa simta emotie pentru sau alaturi de persoanele din jur, atunci o persoana cum poate simti afectiune, empatie pentru ea? Indiferent daca este mama, iubita, sotie, colega sau amica, femeia este lipiciul care tine relatiile impreuna. Realitatea este ca daca o femeie se iubeste pe ea insasi mai mult decat e capabila sa iubeasca o persoana apropiata, atunci asta este singura “frumusete” cu care se poate lauda. Barbatii nu gasesc atragatoare o femeie narcisista. Este mult mai important sa stie sa daruiasca si sa primeasca iubire.

Mintea ei
Exista un mit popular in cultura noastra care spune ca o femeie frumoasa nu este inteligenta. De fapt, acesta este un stereotip care condamna femeile: cele inteligente nu sunt frumoase, iar cele frumoase nu sunt inteligente. Toate femeile sunt frumoase si inteligente, fiecare persoana fiind unica. Cu asta ne deosebim: persoane diferite, calitati diferite. In schimb, o femeie care nu isi acorda timp si nu isi cultiva intelectul este ca o scriitoare care nu citeste niciodata carti. A neglija intelectul e ca si cum ai spune ca tu nu trebuie sa intelegi lumea, ci lumea trebuie sa te inteleaga pe tine. Viata nu functioneaza tocmai asa. Cautarea adevarului si a cunoasterii nu este doar atractiva, ci esentiala pentru existenta noastra. Cunoasterea reprezinta putere, iar puterea este sexy.

Spirit de aventura
A avea spirit de aventura nu inseamna ca o femeie trebuie sa fie pozitiva tot timpul, deoarece dezamagirile apar in viata tuturor. Ideea este ca o femeie trebuie sa aiba un sentiment de aventura si apreciere pentru tot ce e atractiv si oportunitatile oferite de viata. De exemplu, daca o femeie nu se poate relaxa suficient pentru a face o plimbare spontana cu copilul sau cu prietenii, atunci… care este farmecul?

Rezistenta
Nimic nu este mai frumos decat o femeie care refuza sa renunte sau sa se dea batuta. Tenacitatea, indiferent daca este in cariera, sanatate sau casatorie, este admirata. Lumea iubeste o luptatoare. Aceasta tarie nu se refera strict la controlul unei femei sau la refuzul de a ceda unor presiuni/lucruri, ci este vorba despre credinta ca viata nu o poate infrange niciodata. Aceasta nu permite sa fie invinsa de nimic. Faptul ca nu lasa negativismul sa o doboare este minunat!

Incredere
Atunci cand se vorbeste despre frumusete, clar se discuta si despre laude. Exista o linie fina intre a avea incredere in tine si a te lauda. Lauda descrie o femeie in mod negativ, este un fel de maniera de auto-felicitare, iar cautarea complimentelor in acest mod este un lucru urat. Increderea in sine nu inseamna ca trebuie sa ceri validarea celor din jur, sa le spui direct sau sa te falesti cat de bine arati, cum vorbesti, cum gandesti sau actionezi. O femeie care nu are nevoie de parerea oamenilor o ajuta sa simta un alt fel de mandrie in sine, iar acest lucru este infinit mai atragator decat femeia care neincetat cauta aprobarea celor din jur.

Energie
In cele din urma, cea mai frumoasa calitate a unei femei poate fi rezumata prin efectul total al tuturor celor de mai sus. O alta calitate impresionanta este energia acesteia. O femeie care are o vitalitate de neegalat este si ar trebui idolatrizata. Cand aceasta isi urmeaza pasiunile, arata compasiune, empatie fata de oamenii din jur, isi cultiva intelectul, dar pastreaza si un strop de aventura, atunci energia ei este scanteia care o infrumuseteaza!

Lasa un raspuns