5 motive pentru care sa iti muti afacerea in online chiar acum!

Daca iti castigai traiul de pe urma vanzarilor unui magazin, sau iti doreai de mult sa iti deschizi o afacere in care sa vinzi produsele create de tine, probabil in aceasta perioada economica dificila te gandesti ca un magazin online ar fi solutia cea mai potrivita pentru a-ti continua afacerea sau pentru a-ti transforma in sfarsit visul in realitate?
Poti face asta foarte simplu folosind o solutie de creare de magazine online la cheie cum este platforma MerchantPro.

1. eCommerce-ul este un domeniu aflat in plina crestere

Restrictiile impuse de catre autoritati odata cu declansarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei au dus la o crestere semnificativă a cumparaturilor realizate online.
Indiferent de produsele pe care le vinzi, este bine sa iei in calcul faptul ca tot mai multi clienti vor prefera sa cumpere online in perioada care urmeaza. Fie ca vorbim despre alimente, produse cosmetice, obiecte de menaj sau carti, comertul online este mult mai sigur, eliminand riscurile provocate de aglomeratia din magazinele fizice si de manevrarea banilor.
Platforma SaaS de eCommerce MerchantPro a inregistrat in perioada 15 mai – 15 iunie 2020, marcata de primele masuri de relaxare odata cu iesirea din starea de urgenta, o crestere de 80%, fata de perioada similara din 2019. Domeniile cele mai active au fost home&deco, alaturi de produsele alimentare si cele de ingrijire.
Varful de crestere al perioadei s-a remarcat in ultima saptamana din mai, cand dinamica valorica a fost de +106%. in iunie, cresterile fiecarei saptamani au depasit 65% fata de aceleasi intervale din 2019.

2. Din ce in ce mai multe afaceri se muta in online

Daca te gandesti ca avantul pe care l-au cunoscut afacerile din online a fost strict legat de contextul socio-economic pe care l-am traversat cu totii in ultima vreme, afla ca perioada de relaxare care a urmat dupa starea de urgenta din Romania nu a adus schimbari in comportamentul de consum online dobandit in perioada restrictiilor. Interesul pentru achizitii online s-a mentinut de la luna la luna. Astfel, in luna mai nivelul tranzactiilor este similar cu cel inregistrat in luna aprilie a acestui an, in ciuda iesirii din starea de urgenta dupa 15 mai.
La nivelul platformei MerchantPro s-a remarcat si un interes ridicat din partea retailerilor de a migra din offline catre online. Numarul de conturi noi create in vederea crearii unor magazine online la cheie a crescut de aproape 5 ori de la debutul crizei pandemice, fata de lunile precedente.

3. Business-ul tau poate fi in orice domeniu

Indiferent ca vorbim despre o afacere cu produse alimentare, articole vestimentare, cosmetice sau produse pentru infrumusetare, sport, hobby, mobila, bricolaj si decoratiuni pentru casa si gradina, un magazin online performant iti permite sa pornesti o afacere si sa o dezvolti cu usurinta, chiar fara cunostinte tehnice de eCommerce.
Un exemplu inedit este cel al unei brutarii din provincie, care in perioada pandemiei de coronavirus a apelat la serviciile oferite de platforma MerchantPro pentru a-si transfera afacerea in mediul online.
Si, daca te gandesti sa iti dezvolti afacerea chiar si in afara granitelor tarii, sa vinzi online international un magazin creat pe platforma MerchantPro iti da ocazia sa faci acest lucru cu usurinta.

4. Poti sa ai propriul magazin online in doar cateva ore

Daca te gandesti si tu sa-ti muti business-ul in online dar nu stii cum sa o faci, solutia completa de eCommerce MerchantPro, iti ofera optiunea de a porni un magazin online la cheie in cateva ore. Tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi un cont si sa incepi adaugarea produselor. Chiar daca nu ai experienta cu dezvoltarea web, nu trebuie sa-ti faci griji.
MerchantPro este platforma de tip SaaS eCommerce nr 1 din Romania, care iti permite sa iti lansezi si gestionezi magazinul online fara niciun fel de cunostinte tehnice. Prin doar cateva click-uri selectezi design-ul pe care vrei sa il aiba magazinul tau si la fel de usor si rapid iti instalezi plata online, curieri si orice alt instrument de care afacerea ta are nevoie. Porneste-ti acum magazinul online!

5. In eCommerce, doar cerul e limita!

Dezvoltarea afacerii tale poate cunoaste un avant spectaculos daca-ti muti business-ul in online. Poti gestiona chiar mai multe afaceri in acelasi timp, si poti administra mai multe magazine online utilizand un catalog si un inventar comune. Aplicatia eCommerce Multi Store iti permite sa conectezi si sincronizezi mai multe magazine de pe platforma MerchantPro, folosind un singur catalog de produse si stocurile aferente in cadrul mai multor magazine.
Daca vrei sa beneficiezi de o audienta deja fidelizata si cu un potential enorm de conversie si doresti de exemplu sa-ti vinzi produsele pe eMag, poti folosi functia de integrare eMag marketplace de care beneficiezi daca ai un magazin online construit pe platforma MerchantPro.
Produsele din magazin sunt trimise automat din magazinul tau online MerchantPro catre sistemul eMag, comenzile din Marketplace sunt centralizate si pot fi procesate direct din panoul de control al magazinului, iar stocurile sunt sincronizate dinamic intre sisteme.

Lasa un raspuns