Un nou TU – Cum sa te reinventezi

Sa incepem cu elementele fundamentale, printre care: a te reinventa nu inseamna doar a schimba anumite lucruri la persoana ta.
Reinventarea nu inseamna doar o imbunatatire a persoanei actuale care esti, ci o transformare de 180 de grade.

Dar cand vrei sa te reinventezi…cum o faci?

In primul rand trebuie sa scapi de notiunile preconcepute: ia-o de la zero, sterge tot ce e din trecut si gandeste-te la persoana care esti acum. Acesta este punctul de plecare, desi nu stii exact cum sa incepi, trebuie sa ai intentia si vointa de a porni pe noul drum.

Scrie pe o lista lucrurile pe care vrei sa le schimbi

Poti incepe cu greutatea ta sau poti schimba persoana nervoasa care esti acum intr-o persoana calma si imperturbabila. Notarea lucrurilor pe o foaie iti ofera o perspectiva mai buna, de aceea ar trebui sa descrii fiecare punct din lista cu un scenariu relevant. De exemplu, descrie cum te-ai simtit atunci cand te incapeau hainele de acum 2 ani sau cum te-a complimentat un prieten cand te-a vazut intr-un outfit anume.

Gandeste-te la obiective mai mici care te vor ajuta sa iti obtii telurile

Aceste sarcini zilnice parcurg un drum lung in eradicarea si crearea noilor obiceiuri. Daca ai probleme in gestionarea furiei, trebuie sa intelegi cum poti aborda situatia atunci cand iti pierzi calmul sau daca iti este mai usor, sa te indepartezi de situatia in sine.

Esecul este perfect normal

Nu vei avea succes de fiecare data in ceea ce ti-ai propus, vor exista momente cand situatiile vor degenera si vei vrea sa renunti la tot. Dar este in regula sa gresesti si este mult mai important sa te ridici si sa o iei de la capat.

Dale Carnegie a spus ceva foarte important “Dezvolta-ti succesul din esecuri. Descurajarea si esecul sunt doua dintre cele mai sigure trepte catre succes.’

Afla unde anume ai gresit, de ce ai esuat si incearca sa afli ceva din aceste greseli. De fapt, incearca sa inveti cate ceva din fiecare task si din modul in care se desfasoara acesta.
Scrie zilnic intr-un jurnal, un fel de raport zilnic, despre ce ai reusit sa faci pana in momentul de fata si cat te-ai apropiat de obiectivele tale.

Daca lumea te va critica, asta nu are de-a face cu tine

Este posibil ca unii oameni sa nu te inteleaga si astfel sa te judece, dar este foarte important sa faci ceea ce este corect pentru tine. Daca renunti la aceasta ‘calatorie’ in a fi o noua persoana, atunci esecul este numai al tau, nu al celor care te critica.
Este important sa fii constient ca tu esti singurul responsabil pentru ceea ce se intampla sau ceea ce o sa intample in viitor si nu trebuie sa ii invinovatesti pe altii pentru problemele care apar in viata ta.

Lasa un raspuns