Sos pesto din sparanghel

Tartine de paine prajita cu pesto sau carne pe gratar cu garnitura de pesto, suna minunat, apetisant si delicios nu-i asa?

Insa te-ai gandit vreodata sa faci sos pesto din sparanghel? De ce nu? Sparanghelul este foarte gustos si sanatos si pentru o portie de pesto ai nevoie de doar 150 grame.

Reteta de sos pesto din sparanghel

Pe langa cele 150 gr de sparanghel spalat bine se mai curata si 4 frunze mari de busuioc si un catel de usturoi.

Se pune la foc o oala de apa cu sare si cand aceasta clocoteste se opareste sparanghelul.

Atentie! Nu se lasa decat pana se inmoaie usor (aproximativ 5-6 minute). Cand il scoti din oala aseaza-l intr-un vas cu apa rece ca sa nu-si modifice culoarea.

Mai ai nevoie si de 30 de grame de pinoli pe care ii rumenesti intr-o tigaie fara aderenta ca sa nu fie necesar sa adaugi ulei.

Apoi adaugi intr-un robot de bucatarie sparanghelul, 30 grame de parmezan, usturoiul taiat marunt, cele 30 grame de pinoli si frunzele de busuioc si se mixeaza bine pana se maruntesc toate foarte bine.

Ulterior se adauga o lingura de mustar si 75 mililitri de ulei si se mixeaza iar pana se obtine o pasta omogena.

Pofta buna!

Lasa un raspuns