S-a decis! Inca o zi libera

Conform unui anunt al Ministerului Muncii, ziua de marti, 30 aprilie 2019 este zi libera pentru cei care sunt angajati in sectorul public, in urma deciziei luata vineri in sedinta Guvernului.

Aceasta decizie survine faptului ca ziua de miercuri, 1 mai 2019 este zi nelucratoare, conform Codului Muncii.

Masura se va aplica doar bugetarilor si nici acestora integral existand si sectoare in care munca nu poate fi intrerupta.

“Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul bugetar, potrivit unei hotarâri aprobate astazi, având in vedere ca miercuri, 1 mai, este zi libera nelucratoare conform Codului Muncii. Masura este adoptata şi pentru recuperarea capacitatii de munca a angajatilor, dar şi pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta”, au transmis reprezentantii Ministerului Muncii, intr-un comunicat de presa.

In urma acestei decizii, si avand in vedere faptul ca in acest an Pastele Ortodox sarbatorit de majoritatea Romanilor pica in data de 28 aprilie iar ziua de 29 aprilie este libera legal fiind a doua zi de Paste, acum adaugandu-se si zilele de 30 aprilie si 1 mai, romanii vor putea beneficia de o mini vacanta de primavara in toata regula.

Cel mai probabil, foarte multi vor opta pentru zile de concediu si in datele de 2 si 3 mai, respectiv joi si vineri si astfel vor avea in total 9 zile de vacanta.

Lasa un raspuns