Moduri de a te motiva

Cand intervine lipsa motivatiei in viata ta, ai tendinta de a te lasa coplesit sau doborat de provocari, dar unii oameni se reinventeaza si stiu cum sa treaca peste acest obstacol!

Seteaza obiective
Poate nu ti-ai setat anumite obiective sau poate nu ai depus efortul necesar in a le indeplini! Daca nu ti-ai setat obiective semnificative care sa iti ofere o bucurie sau entuziasmul necesar inseamna ca usor usor te afunzi si lipsesc cu desavarsire telurile adevarate. Aceste lucruri se vor reflecta atat in viata personala, cat si in plan financiar, deoarece nu exista nimic care sa te motiveze cu adevarat.

Comunica mai mult
Iesi din habitatul tau si incearca sa colaborezi mai bine cu colegii, clientii sau prietenii tai. Nu exista nimic motivational in a sta inchis in birou, indiferent daca lucrezi intr-o cladire de birouri sau in spatiul personal, acasa.
Vei observa ca, dupa ce vei petrece timp cu acesti oameni, totul devine mai vizual, mai realist si mult mai interactiv si interesant. Va fi cu totul o alta dinamica si vei remarca faptul ca o sa ai o alta viziune, complet diferita, dupa ce vei comunica si experimenta si povestilor lor. Nu trebuie sa te ascunzi! Interactioneaza cu oamenii si te vei simti mai revigorat, toate aceste avand un impact asupra experientei tale in acel loc!

Stabileste o misiune personala
Daca vrei sa deschizi o afacere trebuie sa ai o viziune care sa iti descrie obiectivele si valorile de baza ale acestei afaceri. Crearea unei misiuni te motiveaza sa continui si afirma de ce vrei sa realizezi aceasta afacere si ce anume vrei sa obtii de la aceasta, in raport cu propria ta dezoltare profesionala si personala.

Timp pentru tine
Stresul, rutina si munca te pot consuma complet. Zilele trec rapid si observi ca nu ti-ai luat o zi libera de la job sau macar un concediu pentru a te relaxa. Trebuie sa gasesti timp pentru tine altfel lucrurile nu vor merge pe un fagas normal. Programeaza-ti timpul dedicat pentru munca astfel incat sa ai si timp liber pentru tine si sa nu ratezi momentele speciale alaturi de familia ta sau de prieteni. Vei ajunge sa ai resentimente, motivatia va avea de suferit si vei fi o persoana stresata si nefericita.

Savureaza succesul pe care il obtii
Se spune ca e bine sa privesti mereu inainte, pentru a-ti atinge intotdeauna telul, dar nu strica niciodata sa privesti inapoi de unde ai plecat. Ba chiar este o strategie grozava! In calatoria vietii este intotdeauna benefic sa vezi ce ai lasat in urma pentru a stii ce sa eviti pe viitor si sa nu repeti aceeasi greseala de nenumarate ori. Iti vei reaminti de provocari si de cum te-ai simtit in momentele acelea si astfel vei face o revizuire a trecutului tau.

Seteaza o rutina, apoi schimb-o
Rutina te ajuta din punct de vedere disciplinar si iti mentine in curs productivitatea si echilibrul. Cu toate acestea, daca faci acelasi lucru la nesfarsit sau urmezi aceeasi cale, repetat, poate avea efectul opus, ceea ce nu este deloc benefic pentru organismul tau. Foloseste rutina ca pe o temelie, dar tine cont sa introduci schimbari in aceasta, macar lunar. Totul depinde si de personalitatea ta, deoarece toata lumea reactioneaza diferit atunci cand se loveste de un zid de monotonie sau rutina. Incearca sa creezi diferite rutine pe care le poti roti astfel incat totul sa fie mentinut interesant.

Lasa-te ajutat
Deseori munca te face sa devii singuratic, in special daca lucrezi de acasa sau echipa ta este “virtuala”. Nu este indicat sa iti petreci tot timpul singur, deoarece este greu sa ramai motivat. Te poti lasa ajutat de un mentor sau chiar de sot/sotie, prieteni sau alti colegi de breasla. Cheful de munca se pierde destul de rapid, iar acest lucru se poate intampla tuturor, dar nu trebuie sa te dai batut si sa lasi acest lucru sa puna presiune asupra ta, deoarece cu siguranta va interveni stresul daca nu schimbi ceva. Asculta de sfaturile celor din jur si vei constata ca motivatia ta va creste!

Lasa un raspuns