Diabet de tip 2 – top alimente pe care sa le eviti

Diabetul de tip doi este o afectiune pe viata ce poate dauna grav organismului daca este netratata sau nu este monitorizata corect. Stii care sunt cinci dintre cele mai nesanatoase alimente care ridica nivelul de sange din organism?

Grasimile hidrogenate

Acest tip de grasimi se gasesc in margarine, paste tartinabile, alimente congelate si pate-uri. Ele sunt create prin adaugarea de hidrogen acizilor nesaturati pentru a-i face mai stabili. Desi grasimile hidrogenate nu ridica in mod direct nivelul de zahar din sange, ele sunt direct legate de inflamatii si rezistenta la insulina.

Painea alba

Painea facuta din faina alba are un continut foarte ridicat de carbohidrati si este un aliment ultra procesat. Daca mananci paine alba si produse din faina rafinata acest lucru iti va ridica foarte mult nivelul de zahar din sange. De asemenea, painea alba contine foarte putine fibre ceea ce incetineste procesul de absorbtie al zaharului in fluxul sanguin.

Bauturile indulcite cu zahar

Bauturile indulcite cu zahar sunt cea mai proasta optiune pentru persoanele care sufera de diabet de tip 2. Aceste bauturi sunt extrem de bogate in carbohidrati cu un total de 38 grame pentru un pahar.
Pe langa asta, abunda de fructoza, care este puternic legata de aparitia rezistentei la insulina si diabetului de tip 2.

Sucurile de fructe

Desi sunt considerate frecvent o bautura sanatoasa, efectele lor asupra nivelului de zahar din sange sunt similare cu a sucurilor acidulate si a altor bauturi indulcite cu zahar cum ar fi compoturile.
In unele cazuri, sucurile de fructe sunt chiar mai bogate in zahar si carbohidrati decat cele din comert. La fel ca si bauturile indulcite cu zahar, sucurile de fructe abunda in fructoza, iar consumul lor exagerat nu este deloc benefic sanatatii, nici macar pentru persoanele care nu sufera de diabet.

Lasa un raspuns