De ce tot mai putini romani reusesc sa ia carnetul de sofer?!!

Statisticile oficiale privind numarul de romani care reusesc sa treaca probele si examenul de conducere arata ca doar jumatate dintre cei care fac scoala de soferi si dau examenul reusesc sa isi ia carnetul.
Numarul celor admisi scade de la an la an.
De exemplu, in Arges, in 2019, dintre cei care s-au inscris pentru a lua permisul de conducere, doar 40% au reusit sa-l promoveze.

Cea care le pune cele mai mari probleme candidatilor la “soferie” este proba practica. Examinatorii sunt tot mai severi de cand proba de traseu este supravegheata video iar candidatii nu sunt atenti, trateaza superficial examenul si-l pica.
Anul trecut, in Constanta, peste 90.000 de persoane au facut scoala de soferi si au dat examenul scris – celebra “sala”, dar 65% dintre ei nu au reusit sa raspunda corect intrebarilor teoretice si au picat. Dintre cei care au reusit totusi sa treaca de prima parte a examenului pentru soferi, doar jumatate au fost in stare sa treaca si de proba de traseu.
George Dulceanu, instructor auto: “Sunt preocupati de altele, nu au timp sa invete, la practica, tot asa, unii vin cu placere, altii din obligatie, si s-a ajuns in situatia asta.”

Sursa: Stirileprotv.ro

Lasa un raspuns