De ce e bine sa dormi cu un catel de usturoi sub perna?!

Cand vine vorba despre usturoi, parerile sunt impartite. Multi il adora pentru gustul sau deosebit si il adauga in mancaruri pentru un plus de savoare, altii il consuma crud fiind constienti de proprietatile sale curative, iar multi nu-i suporta mirosul si nici nu vor sa auda de el.
Sunt insa putini cei care stiu cat de benefic este sa dormi cu usturoi sub perna. Nu are nicio legatura, asa cum ai putea sa crezi, cu indepartarea vampirilor, nici macar cu a visurilor neplacute. Proprietatile usturoiului pus sub perna sunt mult mai practice.

Usturoiul indeparteaza tantarii si alte insecte

Usturoiul este un foarte eficient si natural repellent anti insecte. Poti prepara foarte rapid “apa de usturoi” zdobind cativa catei de usturoi si lasandu-i la macerat in apa. Poti folosi acestec amestec pentru a stropi plantele din apartament si pentru a spala legumele. Daca vei pune usturoi sub perna vei evita muscaturile de paianjen sau intepaturile de tantari.

Usturoiul vindeca insomnia

Suferi de atacuri de panica sau pierzi multe orme incercand sa adormi? Daca-ti vei pune usturoi sub perna te va ajuta cu siguranta sa ai un somn mai bun. Acesta este un remediu folosit inca din cele mai stravechi timpuri pentru insomnie. Proprietatile antioxidante si antimicrobiene ale usturoiului pastreaza fluidele organismului si organele sanatoase si neinflamate. Ajuta de asemenea la buna functionare a inimii si a creierului, regland astfel ciclul de somn. Aportul de magneziu si de potasiu va fi si el unul considerabil daca vei consuma usturoi.

Iti relaxeaza muschii prin producerea de Gaba, sau acidul gamma-aminobutiric, considerat a fi unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali. Gaba transmite organismului ca este timpul sa se linisteasca, si “calmeaza” celulele din creier astfel ca ele sa inceapa procesul de refacere al organismului care se produce peste noapte.

Este antibacterian si antifungic

O serie de studii au demonstrat ca usturoiul are puternice efecte antibacteriene si antifungice. Conform rezultatelor acestor studii, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabila de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric si cel duodenal.
Datorita efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans (cea mai frecventa ciuperca responsabila de candidoza vaginala) – agentii sai activi sulfurosi fiind capabili sa dezintegreze peretii celulari si proteinele acestei ciuperci.

Te ajuta sa respiri mai bine

Desi unele componente din usturoi cauzeaza o respiratie urat mirositoare dupa ce-l consumi, ba chiar si un miros deranjant al pielii, cand este zdrobit, usturoiul ajuta la deblocarea cailor nazale daca esti racit, usureaza respiratia pe timp de noapte si reduce chiar si deranjantul sforait.
Un remediu eficient daca ai nasul infundat este sa zdrobesti 3-4 catei de usturoi, sa-i pui in apa clocotita si sa inhalezi timp de cateva minute aburii acestei infuzii. Vei respira mai bine ca oricand.

Lasa un raspuns